ثبت 1 هزار و 184 واقعه طلاق سال گذشته در شهرستان آمل / ضرورت برگزاری کلاس های آموزشی قبل از ازدواج

 

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، علی هاشمی‌ نسب، رئیس اداره ثبت ‌احوال آمل در جلسه اتاق فکر و تحکیم بنیان خانواده و کاهش طلاق در فرمانداری ویژه آمل با اشاره به اینکه مازندران در واقعه ولادت رتبه سی و یکم را در کشور دارد گفت: این آمار مطلوب مازندران نمی باشد.

وی افزود: در شهرستان آمل 16 دفتر ثبت ازدواج و طلاق مشغول به کار هستند که متاسفانه براساس آمار های بدست آمده طلاق در دوران نامزدی بیشتر است.

وی ادامه داد: علت بالا رفتن آمار طلاق را باید به صورت اطلاع رسانی در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق در دید عموم نصب کنیم تا زوجین قبل از ازدواج مطالعه کنند.

رئیس اداره ثبت ‌احوال آمل با تأکید بر اینکه تعداد ثبتی واقعه ولادت در سال 93 این شهرستان حدود 5 هزار و 418 مولد است، ادامه داد: در سال گذشته نیز در شهرستان آمل تعداد 5 هزار و 652 نفر ثبت شد و در واقعه وفات هم طی سال 93 حدود یک ‌هزار و 847 واقعه روی داد که این آمار در سال 94 به یک‌هزار و 764 رسیده و با 6/4 درصد کاهش همراه بود.

هاشمی نسب  با بیان اینکه در سال 93، 4 هزار و 98 واقعه ازدواج صورت گرفته است بیان داشت: درسال 94 حدودا 3 هزار و 377 مورد واقعه ازدواج ثبت شده که شاهد 4/5 درصد کاهش بودیم.

وی با اشاره به  ثبت یک ‌هزار و 184 مورد واقعه طلاق در سال گذشته در این شهرستان عنوان داشت: متاسفانه نسبت به سال 93 حدودا 3/10 درصد رشد طلاق را شاهد بودیم.

وی با بیان اینکه زیبنده یک شهر مذهبی نیست که آمار طلاق آن بیشتر از ازدواج باشد گفت: مسؤولان باید در راستای عدم رشد واقعه طلاق گام بردارند و با ترویج فرهنگ پیشگیری از طلاق و برگزاری کلاس ‌های آموزشی قبل از ازدواج از رشد آن جلوگیری کنند.

علی حسن زاده رئیس اداره بهزیستی شهرستان آمل در ادامه جلسه با بیان اینکه حضور مسئولین قضائی در جلسه می تواند در تصمیم گیری مثمرثمر باشد گفت: باتوجه به راه اندازی اورژانس اجتماعی در بهزیستی آمل متاسفانه در ارائه پرونده ها از سوی دادگستری کم لطفی می شود.

 وی با اشاره به تفاهم نامه بین دادگستری و بهزیستی کشور در خصوص ارسال پرونده های طلاق قبل از حکم به این مراکز ارسال شود افزود: متاسفانه علیرغم ارائه آمار طلاق یک ‌هزار و 184 در سال گذشته فقط 17 پرونده توافقی به اورژانس اجتماعی ارسال شد و مابقی پرونده ها معلوم نیست به کجا رفته است.

 رئیس اداره بهزیستی آمل اشاره کرد: در سال گذشته فقط 5 پرونده از دادگاه تجدید نظر استان به اورژانس اجتماعی ارسال شد.

حسن زاده با تاکید بر اینکه کلیه مشاوره در اورژانس اجتماعی بهزیستی که باحضور کارشناسان مجرب صورت می گیرد بصورت رایگان است گفت: در حال حاضر 8 مرکز مشاوره تحت پوشش این اداره قرار دارند که 3 مرکز دیگر موافقت های اصولی صادر و بزودی راه اندازی می شوند.

بهره گیری از مشاوره های پیش از ازدواج ضرورت دارد

  مهدی اکبری کارشناس اورژانس اجتماعی بهزیستی آمل با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی طلاق این است که ازدواج درست صورت نمی گیرد گفت: 86 درصد موارد ازدواج توصیه مشاوره قبل از ازدواج 3تا 6 سال مشکلات خودش را نشان می دهد.

 وی با بیان اینکه براساس آمار کشوری طلاق بر اثر فشار روانی شدید صورت می گیرد افزود: اگر خانواده ها پیش از ازدواج 5 جلسه نزد مشاوره بروند از کاهش طلاق کاسته می شود.

 وی تاکید کرد: از سال 68 فقط 35 درصد طلاق در جامعه بخاطر ارضای جنسی بود که متاسفانه این آمار در حال حاضر به 56 درصد رسیده است.

کارشناس اورژانس اجتماعی بهزیستی آمل عنوان داشت: سطح توقعات زنان نسبت به 20 سال قبل خیلی بالا رفته است که مهمترین مشکل طلاق درجامعه نداشتن ارضای جنسی است و در جامعه امروز طلاق به عنوان نماد روشنفکری برای زنان شده است.

 اکبری خاطرنشان کرد: بیشترین طلاق در دوران نامزدی و در میان افراد تحصیل کرده صورت می گیرد و درصد زمان عقد نسبت به گذشته بسیار کوتاهتر شده است.

 وی تاکید کرد: برای طلاق هیچ برنامه ای آموزشی نداریم ولی برای دیابت و فشارخون برنامه ملی داریم.

کارشناس اورژانس اجتماعی بهزیستی آمل یادآورشد: این مرکز دارای کمبود نیرو و امکانات می باشد وامید داریم که بتوانیم با حداقل نیرو برای جامعه هدفمان گامهایی را برداریم.

رحمت ملک مسئول مرکز مداخله بحران خانواده آمل  بیان داشت: اگر آمار طلاق در جامعه بالا است کار ما دارای نقص می باشد و  ما باخانواده ها مشکل داریم چرا که جوانانمان بازیچه خانواده ها شدند و اگر این موضوع راحل نکنیم قطعا در کارمان نمی توانیم موفقیت هایی را کسب کنیم و مصمم هستیم تا براساس فرهنگ غنی اسلام ریشه طلاق را قطع کنیم.

وی ادامه داد: امید است مدیران شهری با تلاشی ارزنده در راستای کاهش آمار طلاق در جامعه تلاش کنند که امر فوق نیازمند برنامه ریزی مدون و سازمان دهی شده است که باید بتوانیم آمار طلاق را در جامعه کاهش داده و برنامه ای خاص برای آن در نظر بگیریم.