حضرت آیت‌الله جوادی آملی با تاکید بر اینکه مشکل اساسی کلیسا انزوا و دوری از سیاست است، گفت: این که می‌گویند دین از سیاست جدا است یک آتش بس یک جانبه است اما سیاست‌مدار طغیان‌گر می‌گوید دین با من کار ندارد ولی من با دین کار دارم. این‌طور نیست که اگر کسی منزوی شد و گفت با سیاست کاری نداریم سیاست هم کاری با او نداشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله عبدالله جوادی آملی استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم، امروز در جمع علما و روحانیون حوزه علمیه در مسجد اعظم، به ادامه تفسیر سوره مبارکه نمل پرداخت.

این استاد تفسیر حوزه علمیه با اشاره به آیه شریفه «إِنَّ الْمُلُوکَ إِذَا دَخَلُوا قَرْیَةً أَفْسَدُوهَا وَ جَعَلُوا أَعِزَّةَ أَهْلِهَا أَذِلَّةً وَکَذَلِکَ یَفْعَلُونَ» گفت: حرف بالقیس (ملکه سبا) این است که اگر ملوک به سرزمینی دست پیدا کنند دو کار انجام می‌دهند؛ تخریب بلاد و ذلیل کردن اعزه، ولی این حرف کلیت ندارد چون طالوت، داود و سلیمان علیهم السلام که داستان آنها در قرآن کریم آمده و همچنین رسول خدا و امیرالمؤمنین و وجود مبارک امام مجتبی علیهم‌السلام (در 8 ماه حکومتش) این‌گونه نبودند، امام زمان علیه‌السلام هم بعد از ظهور این‌طور نخواهد بود.

وی ادامه داد: البته اینها (عزیزانِ بی جهت) را ذلیل می‌کنند. کسانی که به تعبیر قرآن «أخَذَتْهُ العِزَّةُ بالإِثم»؛ اگر آنها را امر به معروف و نهی از منکر کنید به آنها برمی‌خورد و می‌گویند به عزت ما برخورد، این همان عزت بی‌جهت است که ذلت با جهت را به همراه دارد، قرآن هم می‌فرماید ما کسانی را که عزیز بی‌جهت بودند رسوا می‌کنیم. آبروریزی، ذلیل کردن، عذاب الهون، خاری و رسوایی برای کسی است که در این دنیا بی‌جهت عزیز بوده است، کسی که می‌گوید چرا به من می‌گویید گناه نکن، این عزیز بی جهت، یا در دنیا ذلیل می‌شود یا در آخرت. انبیا علیهم السلام اگر قاهر شوند این اشخاص را ذلیل می‌کنند. حرف وجود مبارک حضرت سلیمان علیه‌السلام هم همین است.

ایرانیان به برکت اهل بیت در میدان مین امنیت دارند

این استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم گفت: برخی همین که به قدرت رسیدند فساد می‌کنند، کشورهای شرق و غرب، جنوب و شمال ایران این‌طور است. ما (ایرانیان) به برکت اهل بیت علیهم‌السلام در میدان مین از مصونیت برخورداریم.

حضرت آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: این که می‌گویند دین از سیاست جدا است یک آتش بس یک جانبه است. اما سیاست‌مدار طغیان‌گر هرگز این را نمی‌گوید، می‌گوید دین با من کار ندارد ولی من با دین کار دارم، همه ابزار دین مثل مشایخ سوء و علمای دربار را به کار می‌گیرد، این‌طور نیست که اگر کسی منزوی شد و گفت با سیاست کاری نداریم سیاست هم کاری با او نداشته باشد.
 
استاد حوزه علمیه قم افزود: الآن مشکل اساسی کلیسا این است که می گوید ما با سیاست کاری نداریم؛ اما دولتمردان آمریکا می‌گویند کلیسا باید با ما باشد، این طور نیست که سکوت کلیسا به معنی آتش بس دوجانبه باشد.

حضرت آیت الله جوادی آملی گفت: برخی داشتن مال و مانند آن را کرامت می‌دانند ولی خدای متعال می‌فرماید «کَلّا»، ما هرگز کسی را با دادن مال اکرام نکردیم. آیه 15 و 16 سوره فجر این است: «فَأَمَّا الْإِنسَانُ إِذَا مَا ابْتَلَاهُ رَبُّهُ فَأَکْرَمَهُ وَنَعَّمَهُ فَیَقُولُ رَبِّی أَکْرَمَنِ، وَأَمَّا إِذَا مَا ابْتَلَاهُ فَقَدَرَ عَلَیْهِ رِزْقَهُ فَیَقُولُ رَبِّی أَهَانَنِ؛»، خدای متعال می‌فرماید «کَلا»، اکرام در قیامت روشن می شود. البته معنویت، فضیلت، عقل و عدل، اکرام است ولی مال و قدرت، آزمون و امتحان است. خداوند از فقر و مال به «ابتلا» به معنی امتحان تعبیر می‌کند و می‌فرماید بعضی مبتلا به فقر و برخی مبتلا به ثروت هستند، برخی مبتلا به بیماری و بعضی مبتلا به سلامت‌اند منتهی بیمار می‌فهمد که در کلاس امتحان است./