تشریح برنامه های هفته جهاد کشاورزی / افتتاح 9 پروژه کشاورزی

مهندس حسین اسلامی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل همزمان با هفته جهاد کشاورزی برنامه های این هفته را درگفتگو با کمال نیوز تشریح کرد و با اشاره به شعار سال و نقش جهاد کشاورزی در تحقق این شعار گفت: نقش جهاد کشاورزی در تحقق اقتصاد مقاومتی پررنگ می باشد و اولین کسانی که در بحث اقتصاد مقاومتی باید تلاش کنند، جهاد کشاورزی است که به طور مستقیم با مردم سرو کار دارند و می توانند با بکارگیری استعدادها، استفاده از تسهیلات و مدرنیزه کردن، کشاورزی را فرهنگ سازی کنند.

وی با بیان اینکه زمینه های تولید بیشتر و بهتر در شهرستان فراهم است، تاکید کرد: تجدید نظر در روش های تولیدی، دادن آگاهی و آموزش های لازم به مردم، توجیه کشاورزان بخصوص نسل قدیم در بکارگیری از روش های مدرن کشاورزی، حضور متخصصان و مهندسان کشاورزی در میدان کار مستقیم و قرار دادن مهارت و تخصص خود در معرض دید کشاورزان، از عوامل توسعه و رونق کشاورزی در شهرستان است.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان آمل بیان داشت: در سالجاری 253 هکتار از اراضی شاليزاری شهرستان تحت اجرای تسطيح ، تجهيز و نوسازی قرار دارد و 53 هکتار از اراضی شاليزاری شهرستان آمل در روستای ميله و 93 هکتار در روستای زوارک کار عمليات تسطيح ، تجهيز و نوسازی به اتمام رسيد.

اسلامی با اشاره به اینکه اولین نشاء در تاریخ 15 فروردین 95 شروع شد افزود: امسال به جهت جوی آسمانی پیش بینی برداشت برنج شالی از 18 تا 20 تیرماه 95 خواهد بود.

وی یادآورشد: در سال گذشته در کشت اول 196 هزارتن ، پرمحصول 6695 هکتار و ارقام محلی 30380 هکتار ، کشت مجدد برنج 14 هزارتن ، کشت رتون 41 هزارتن که مجموعا 235 هزار تن محصول در سال گذشته برداشت شد.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل تاکید کرد: پیش بینی می شود با توجه به شرایط مناسب جوی و نزولات آسمانی بین 5 الی 7 درصد افزیش تولید برنج را داشته باشیم.

اسلامی این افزایش را در راندمان تولید، مدیریت فنی نسبت به مزرعه ، استفاده بموقع از نهادهای کشاورزی و سموم کشاورزی اعلام نمود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با اشاره به اینکه در سال 94 بیش از 30 هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان به دلیل خشک سال زیر کشت نرفت خاطرنشان کرد: امسال به جهت ریزش باران همه زمین های شالیزاری زیر کشت خواهد رفت.

اسلامی بيان اينکه اجرای آبياری تحت فشار در باغات از اولويت های اصلي جهاد کشاورزی است تصريح کرد: در سال جاری نيز 25 هکتار از باغهای شهرستان آمل در 15 روستا با اعتباری بالغ بر دو ميليارد و37 ميليون و 500 هزار ريال از اعتبارات منابع ملی و صندوق حمايت از توسعه بخش کشاورزی و خودياری متقاضي مجهز به سيستم آبياری تحت فشار شد و تحويل بهره بردار آن گرديد.   

وی ميزان اعتبارات سهم دولت در اجرای پروژه آبياری تحت فشار را 85 درصد و خودياری متقاضی را 15 درصد اعلام کرد و گفت: با اجرای پروژه آبياری تحت فشار 30 درصد از مصرف آب کشاورزی صرفه جويی می شود و اين در حالی است که افزايش راندمان توليد نيز بيش از30 درصد می باشد.

اسلامی با اشاره به تلاش همکاران در اجرای قلع و قمع ساخت و سازهای غيرمجاز در اراضی کشاورزی عنوان داشت: با تشديد عمليات دهگردشی از سوی مديريت جهاد کشاورزی شهرستان آمل و مراکز تابعه، به منظور صيانت از بستر توليد و جلوگيری از هرگونه تغيير کاربری های غيرمجاز در اراضی کشاورزی و باغی و در اجراي تبصره دو ماده ده قانون حفظ کاربری اراضي جلوگیری خواهد شد که درهمین رابطه در سالجاری تاکنون 2 واحد مسکونی کلا بمساحت 430 مترمربع و دیوارکشی و محوطه سازی 6 مورد بمساحت 1550متر تخریب صورت گرفت.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان آمل با اشاره به اینکه هفته جهاد کشاورزی با شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام وعمل و تولید پایدار وغذای سالم می باشد گفت: خوشبختانه با برنامه ریزی که توسط ستاد گرامیداشت پیش بینی شده 20 برنامه از 21 الی 27 خرداد اجرا خواهد شد.

اسلامی به برنامه های هفته جهاد کشاورزی از قبیل شرکت در نماز جمعه و توزیع گل در بین نمازگزاران، جلسه فنی در سایت الگوئی برنج، دیدار با خانواده های شهدای جهادگران وهمکاران بازنشسته، همایش اقتصاد مقاومتی درعرصه کشاورزی، برگزاری جلسه تشکل های بخش کشاورزی، دیدار با امام جمعه آمل، برگزاری همایش کشاورزی و تجلیل از ایثارگران عرصه تولید، حضور در گلزارشهدا و تجدید میثاق با آرمان های شهدای جهادگر، برگزاری کلاس های آموزشی و ترویجی کشاورزی، حضور کارشناسان جهاد کشاورزی درسر مزرعه ، واکسیناسیون دامداران و دیگر برنامه ها می باشد.

وی با اشاره به اینکه علاوه بر برنامه های فرهنگی و آموزشی پروژه های کشاورزی ازقبیل پرورش مرغ گوشتی آقای اسماعیلی در روستای قادی محله با ظرفیت 20 هزار تن در قطعه در دو طبقه با کل اعتبارات 8 هزار میلیون ریال که از این مبلغ دو هزار میلیون ریال توسط بانک ملی و سهم متقاضی 6 هزارمیلیون ریال با اشتغال زائی 3 نفر و با میزان تولید 230 تن، پرورش مرغ گوشتی آقای مرتضی رحمان زاده در روستای قراءکلا دابو با ظرفیت 30 هزار قطعه در دو طبقه و کل اعتبار 19 هزار میلیون ریال سهم بانک 4 هزار میلیون ریال و سهم متقاضی 15 هزار میلیون ریال با اشتغال زائی 5 نفر و با میزان تولید 350 تن، دو پروژه لاینیگ کانال آب کشاورزی و دو پروژه تجهیز و برقدارکردن چاه کشاورزی در روستاهای سرخ کلا ، مرزانکلا ، کهنه دان و تلیران با حجم کار 1990 متر زمان شروع 93 پایان سال 94 با اعتباری بالغ بر 2810 میلیون ریال سهم دولتی استانی 2640 میلیون ریال و سهم خصوصی 170 میلیون ریال تعداد بهره بردار 160 خانوار و تعداد روستاهای بهره مند 4 روستا و پروژه طرح تجهیز و نوسازی و شالیزاری روستای زوارک به میزان اعتبار 6437 میلیون ریال در هفته جهادکشاورزی به بهره برداری و افتتاح خواهد رسید.