حضور نمایندگان شرکت جی جی سی ژاپن در آمل

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ؛ اسدالله تورنگ، رییس شورای اسلامی شهر آمل در دیدار با نمایندگان شرکت جی جی سی ژاپن که برای مطالعات اجرای نیروگاه زباله سوز در آمل حضور پیدا کردند اظهارداشت: ایران و ژاپن همواره با هم روابط خوبی داشتند که به دلیل سالم بودن آن بعد از انقلاب نیز ادامه داشته است.

وی تصریح کرد: برای اجرایی شدن قرارداد تاکنون 4 بار نمایندگان شرکت ژاپنی در آمل حضور پیدا کردند که زمین هم برای احداث نیروگاه زباله سوز آماده و تایید شده است.

تورنگ با بیان این که خوشحال می شویم این قرارداد هرچه زودتر نهایی شود، گفت: مازندران از نظر زیست محیطی وضعیت مناسبی دارد که جلوگیری از آلودگی محیط برای ما اهمیت داشته که امیدداریم کار در آمل الگوی خوبی برای دیگر شهرها شود.

احمد امیرسلیمانی شهردار آمل افزود: دلیل عقب ماندگی ما در حوزه پسماند تحریم ها و جنگ تحمیلی بود که فرصت نکردیم در این حوزه ورود پیدا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: حضور مدیرعامل شرکت خزر الکتریک به نوعی مطرح کردن توانمندی اجرای این پروژه در این منطقه است که پیمانکاران ما توان مشارکت دارند.

شهردار آمل افزود: همه مسئولین محلی در شهر آمل از نماینده مردم، فرماندار و اعضای شورای شهر خواستار اجرای این پروژه هستند که تلاش ما در راستای همکاری در تمام مراحل است.

امیرسلیمانی خاطرنشان کرد: امیدواریم این سفرها تداوم داشته باشد تا حصول نتیجه نهایی در شهرستان آمل صورت گیرد.

فرهاد عسگری، مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران اظهارداشت: ما از شرق تا غرب استان 9 شهر را به عنوان هدف در خصوص ساماندهی وضعیت زباله انتخاب کردیم که 3 هزارتن مورد بررسی قرار می گیرد.

وی تصریح کرد: در سالیان گذشته دفن زباله را داشتیم که کمپوست و زباله سوز مطرح شد و همین الان بحث است که زباله سوز ساری و نوشهر بتواند زباله های 9 شهر را مورد بررسی قرار دهد که باید اطلاعات درستی داشته باشیم.

محمد للهی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری آمل اظهارداشت: در دی ماه سال 93 از وزارت کشور و ژاپن برای بازدید از مراکز دفن زباله مراکز شمالی وارد ایران شدند و آمل را به صورت پایلوت برای مطالعات زباله و امکان سنجی جهت نصب دستگاه قرار دادند.

وی با بیان این که نشست های فنی و تعهدات شفاهی در مرحله بعد برای تهیه زمین 3 هکتاری، آنالیز فیزیکی زباله و آزمایشگاه خاک صورت گرفت، افزود: در مرحله بعد از سایت اتمام شده احداث نیروگاه زباله بازدید و موقعیت منطقه را در نظر گرفتند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری آمل افزود: در این مرحله طبق برنامه ریزی اعلام شده نمایندگان شرکت ژاپنی در آمل حضور پیدا کردند که به مدت 3 روز با حضور نماینده وزارت کشور در محل سازمان مدیریت پسماند برای مطالعات اقداماتی انجام شود.

وی بیان داشت: در ماه شهریور با حضور نخست وزیر ژاپن در ایران تفاهم نامه امضا شده و در سال 2017 اجرایی می شود که این نیروگاه با ظرفیت 500 تنی در روز است.

کی کوچی، مدیر ارشد شرکت جی جی سی ژاپن اظهارداشت: رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران در سفر به ژاپن با وزیر محیط زیست ژاپن دیدار کردند که من هم حضور داشتم و قرار شد شرکت جی جی سی در ایران فعالیت کند.

وی تصریح کرد: از دو شرکت دیگر نیز همراه ما در خصوص کار طراحی و ساخت و مدیریت آنالیز زباله حضور دارند که تا مرحله قبل از طریق کمک هزینه دولت ژاپن این کار را انجام دادیم ولی در حال حاضر خود شرکت بودجه ای را در نظر گرفته است و برنامه های همکاری با دولت ژاپن داریم.

کی کوچی افزود: نخست وزیر ژاپن در اواخر ماه میلادی آگوست وارد ایران می شوند که این حضور در روابط مختلف اثرگذار است و دولت های ایران و ژاپن در جریان این کار هستند.

مدیر ارشد شرکت جی جی سی ژاپن تصریح کرد: اگر پروژه آمل به سرانجام برسد امکان دارد به عنوان مدل نمونه مورد توجه قرار گیرد که در جریان هستیم زیر ذره بین قرار داریم و اشتیاق مردم و مسئولان آمل را دیدیم که احساس کردیم در این شهر می توانیم همکاری داشته باشیم.

وی با بیان این که مطالعات پیش امکان سنجی را انجام داده و در مرحله مطالعات امکان سنجی هستیم، گفت: مطالعات امکان سنجی یک سال طول می کشد که باید زباله ها را آنالیز کرده و زمینه اجرای پلنت را فراهم کنیم تا ببینیم چه میزان توجیه اقتصادی دارد.

کی کوچی ادامه داد: نخست وزیر ژاپن که به ایران بیایند و موافقت خود را با این طرح اعلام کنند می توانیم از کمک هایی مانند سیستم جی سی ام استفاده کنیم.