خلع ید از پیمانکار ایجاد کشتارگاه صنعتی آمل و ضرورت اقدام اساسی برای تامین سلامت غذایی مردم

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، احمد منفرد، فرماندار ویژه آمل امروز در جلسه بررسی وضعیت کشتارگاه سنتی آمل با بیان این که مکان کشتارگاه فعلی آمل بیش از 4 دهه قبل به این امر اختصاص پیدا کرده و عملا امروز پاسخگوی نیازهای شهرستان نمی باشد، گفت: این کشتارگاه از استانداردهای لازم برخوردار نمی باشد که باید در این راستا اقدامات اساسی صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: ما در آمل به لحاظ سرانه جمعیتی که داریم میزان مصرف گوشت و کشتار نسبت به شهرهای اطراف بیشتر است که بالای 400 راس گوسفند در روز ذبح می شود و ضرورت دارد این کار در مکانی صورت گیرد که شایسته مردم شهرستان باشد.

منفرد ادامه داد: چیزی که در عرضه مواد غذایی اولویت دارد سلامت است و کشتارگاه باید بهداشتی بوده و دام سالم وارد شود و با انجام کار صحیح گوشت سالم به دست مردم برسد و ضایعات نیز به شکل بهداشتی تبدیل شود.

فرماندار ویژه آمل خاطرنشان کرد: انتظار داریم شهرداری بتواند تکلیف کشتارگاه را مخشص کرده و نسبت به ساماندهی آن اقدام کند که پیمانکار نتوانسته خواسته های ما را برطرف کرده و زمینه احداث کشتارگاه صنعتی را فراهم کند.

وی ادامه داد: مهلت داده شده به پیمانکار پایان رسید و از شهرداری می خواهیم کار را صورت دهد که باید خود شهرداری یا با مشارکت بخش خصوصی در زمینه احداث کشتارگاه مدرن صنعتی با ظرفیت سازی اقدام کند.

منفرد افزود: نیاز است تا زمان احداث کشتارگاه مدرن نسبت به رفع مشکلات موجود در کشتارگاه سنتی آمل تلاش شود که موافق با تعطیلی آن نیستیم تا کشتار ما در شهرهای همجوار صورت گیرد و ظرفیتی از شهر خارج شود.

سید جعفر رسولی، معاون برنامه ریزی فرمانداری ویژه آمل با بیان این که مهلت به پیمانکار داده شد تا کشتارگاه صنعتی درست شود ولی این کار صورت نگرفته است، افزود: برداشت ما این است که پیمانکار نمی تواند این کار را انجام دهد.

معاون برنامه ریزی فرمانداری ویژه آمل خاطرنشان کرد: حکم خلع ید برای شرکت پیمانکار ایجاد کشتارگاه صنعتی آمل صادر شده است.

احمد امیرسلیمانی شهردار آمل با بیان این که گوشت فرآورده حساسی است، گفت: بیش از 4 دهه کشتارگاه دارد بهره برداری می شود و در منطقه ای واقع شده که اطراف آن ساخت و ساز است و آلایندگی های زیست محیطی و مزاحمت را برای شهروندان ایجاد می کند.

وی خاطرنشان کرد: می توانیم با مرمت و هزینه های پی در پی کشتارگاه را اداره کنیم تا کشتارگاه جدیدی بسازیم و سپس آن را به صورت کلی تعطیل کنیم که در حال حاضر ساخت و مرمت تصفیه خانه را رها نکردیم که کار آن در حال اتمام است.

امیرسلیمانی افزود: برای کار با شرکت پیمانکار کشتارگاه صنعتی خوشبین نیستیم تا بتوانیم راه حل مشترکی پیدا کنیم که نباید فرصت را از دست دهیم.

حمزه قاسمی مدیر شبکه بهداشت و درمان آمل خاطرنشان کرد: در هفتمین سال مدیریت خودم قرار دارم و از همان روز اول وضعیت همین گونه بود که اگر خیلی کار صورت گرفته باشد 5 درصد است.

وی افزود: این پروژه تا به امروز لاینحل باقی مانده و اگر به نتیجه می رسید نیاز نبود این جلسات را برگزار کرده و دنبال حواشی برویم.

قاسمی با بیان این که ایجاد کشتارگاه صنعتی باید به عنوان پروژه ای حیاتی پیگیری و تعیین تکلیف شود، گفت: دستگاه سلامت دغدغه امنیت غذایی مردم را دارد که باید در راستای تحقق آن اقدامات شایسته ای صورت گیرد.

مجید غلامپور رییس دامپزشکی شهرستان آمل اظهارداشت: می شود به کشتارگاه سنتی کمک کنیم تا آن را در شرایط کنونی حفظ کنیم.

وی با بیان این که 9 هزار تن لاشه گوسفندی نسبت به سال 93 افزایش کشتار داشتیم و کشتارهای زیر زمینی جمع شده است، گفت: پیگیری ما در این راستا است تا گوشت سالم به دست مردم برسد.

غلامپور افزود: از روز سوم فروردین تا پایان تعطیلات 50 تن لاشه گوسفندی و گاوی وارد شهر شد تا گوشت سالم به دست مردم برسد.

گفتنی است؛ امید می رود هر چه سریع تر با انجام تمهیدات لازم زمینه آغاز عملیات احداث کشتارگاه صنعتی آمل فراهم شده و تا زمان تحقق آن استانداردهای لازم در کشتارگاه سنتی آمل نیز صورت گیرد تا شاهد تامین سلامت غذایی مردم باشیم.