گردهمایی معارف جویان علوی در آمل برگزار شد

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ؛ گردهمایی معارف جویان علوی با محوریت انس با نهج البلاغه و به همت بوستان نهج البلاغه آمل در سالن اجتماعات دانشکده علوم قرآنی آمل برگزار شد.

حجت الاسلام سید یدالله یزدان پناه، استاد حوزه علمیه قم اظهارداشت: در نهج البلاغه اندکی از بیانات امام علی(ع) آمده و به صورت عمده در ایام حکومت این امام بزرگوار است و در دوره های قبل نیز همین اندیشه ها بود اما در زمان حکومت این خطبه ها را از این امام همام داریم که سرمایه بزرگی است.

وی خاطرنشان کرد: نهج البلاغه گویای شخصیت امام علی(ع) به نحو تنزل یافته است که انسان می تواند مفهوم حجت خدا را متوجه شود که اثر امام علی(ع) می تواند پرتوی در باب امامت باشد.

مدیر گروه عرفان مجمع عالی حکمت اسلامی با بیان این که این امام همام شخصیت جامعی بوده که دارای بسیاری از جوانب است، گفت: کسانی که در حوزه عرفان، سیاست، موعظه و دیگر امور فعالیت می کنند با مراجعه به نهج البلاغه شگفت زده می شوند و در این کتاب گرانقدر اسراری وجود دارد.

حجت الاسلام یزدان پناه خاطرنشان کرد: بهره گیری از نهج البلاغه شیوه درست زندگی را به ما آموزش می دهد که برای اندیشه درست به این کتاب ارزنده و گرانقدر نیاز داریم.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: ما نیاز داریم در صحنه اجتماعی و زندگی شخصی درست عمل کنیم که اگر با نهج البلاغه باشیم می توانیم به بهترین نحو ممکن به آن دست پیدا کنیم.

وی با بیان این که شخصیت امام علی(ع) برای ما مشخص است که از ساحت های قرآن کریم اطلاع دارد، گفت: بسیاری از افرادی که تفسیر در قرآن کریم دارند بیان می کنند آغازگر مکتب و جایگاه تفسیری که در دوران پیامبر اکرم پدید آمدند یکی از مهم ترین آن ها امام علی(ع) است.

مدیر گروه عرفان مجمع عالی حکمت اسلامی با اشاره به این که بسیاری از اسرار قرآن کریم در نهج البلاغه وجود دارد، خاطرنشان کرد: تمام قرآن کریم به صورت اجتماعی است نازل شده است و همه آن در عصر انقلاب و حکومت داری پیامبر کرام بوده که برای فهم بسیاری از حقایق قرآنی در جهت گیری های اجتماعی می توانیم به نهج البلاغه رجوع کنیم.

حجت الاسلام یزدان پناه تصریح کرد: بسیاری از محققان در بحث فلسفی وقتی به نهج البلاغه نگاه می کنند شگفت زده می شوند و بعضی از مسائل فلسفی را امام علی(ع) بیان کرده است که استدلال واضح و شفافی در آن وجود دارد.

استاد حوزه علمیه قم افزود: امام علی(ع) در دوره پیامبر اکرم به اتفاق جمعی از اصحاب انجمنی تشکیل می دهند که تعلقات روحی و معنوی دارند و این امام همام سرسلسله آن بوده و جلوه امام علی(ع) را در خصوص سلوک در کتاب گرانقدر نهج البلاغه می بینیم.

وی با بیان این که تمام جهت گیری های درست حکومتی در نامه امام علی(ع) به مالک اشتر وجود دارد، خاطرنشان کرد: بهره گیری از بیانات امام علی(ع) و رجوع به نهج البلاغه بهترین جایی است که می توانیم مسائل سیاسی اجتماعی را حل کنیم.