بازنگری طرح هادی روستای کلاکسر نیازمند همکاری فرمانداری و شهرداری آمل +عکس

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ،برای بررسی مشکلات اجرای طرح هادی روستای کلاکسر که بیش از 5 سال می گذرد و با پیگیری های شورای اسلامی و دهیاری روستای کلاکسر تاکنون بی پاسخ مانده است جلسه ای با حضور فرماندار ویژه آمل، شهردار آمل، رییس بنیاد مسکن آمل، بخشدارمرکزی، معاون اداره راه و شهرسازی آمل، اعضای شورای اسلامی و دهیار و معتمدین محلی در سالن اجتماعات شورای اسلامی روستای کلاکسر برگزار شد.

  علی اصغر خانی رییس شورای اسلامی روستای کلاکسر با خوش آمد گویی و تبریک دهه فجر با اشاره به تاریخچه طرح هادی روستای کلاکسر که هنوز بصورت لاینحل باقی مانده است گفت: روستای کلاکسر با دارابودن جمعیتی بالغ بر 18هزار نفر به عنوان یکی از پرجمعیت ترین روستاهای مازندران است که چسبیده به شهر آمل می باشد.

  وی افزود: کل مساحت کلاکسر 210 هکتار می باشد که در مصوبه قبلی 75 هکتار بوده و از این مقدار 15 هکتار جزو حریم شهر قرار گرفته و براساس طرح پیشنهادی 135 هکتار عرصه باقی مانده قابل برنامه ریزی می باشد.

رییس شورای اسلامی روستای کلاکسر ادامه داد: از این مقدار 70 هکتار جزو حریم قانونی، جاده کمربندی و حریم شهر آمل می باشد که 15 هکتار کارگاه و سوله ها ساخته شده است.

 خانی بیان داشت: 50 هکتار زمین مفید به بافت طرح با حفظ کاربری کشاورزی اضافه می گردد که 4 هکتار در طرح خدمات و تاسیسات و آموزشی و 8 هکتار در طرح مسکونی و 38 هکتار با حفظ کاربری اراضی کشاورزی پیشنهاد گردیده است.

 وی با قدردانی از توجهات مجموعه شهرداری برای حل مشکلات روستای کلاکسر خاطرنشان کرد: با این طرح پیشنهادی در حریم شهرآمل مشکلی نداریم و باید حریم رعایت شود.

 خانی تاکید کرد: روستای کلاکسر که چسبیده به شهر می باشد هنوز نتوانسته است به آن حد مطلوب خود برسد که مردم در رفاه و آسایش باشند و نمونه بارز آن وجود مدرسه 6 کلاسه شهید پوریان است که سال ساخت آن سال 1320 است که با پیگیری های نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس کلنگ ساخت مدرسه زده شد و بزودی عملیات اجرایی آن شروع می شود.

 رییس شورای اسلامی روستای کلاکسر با بیان اینکه خیرین و مردم در امر ایجاد زیرساختار کمک های شایانی کردند عنوان داشت: اهدای زمین به متراژ 850 و250 متر مربع توسط خیرین برای ساخت مرکز بهداشت به ارزش ریالی 10میلیارد ریال می باشد.

خانی اظهارداشت: انتظار این است که مردم طمع خوش خدمت را توسط منتخبین خود لمس کنند و برای ساخت و ساز دچارمشکل نشوند و ماهم مطیع قانون هستیم و باید برای حل مشکل چندین ساله بازنگری طرح هادی روستا چاره اندیشی شود.

 احمد منفرد فرماندار ویژه آمل با اشاره به اینکه اعضای شورای اسلامی و دهیاری روستای کلاکسر یار و مددکار ما هستند گفت: این عزیزان با تعامل، وحدت و استفاده از نقطه نظرات خبرگان و صاحب نظران توانستند اقدامات قابل توجهی را انجام دهند.

 وی افزود: همه ما اعتقاد داریم که کلاکسر یک روستا می باشد و قسمتی از آن متصل به شهر است که باید با معیارها و ضوابط شهری باشد که می طلبد با شهرداری همکاری داشته باشند.

  منفرد اشاره کرد: این روستا که در حاشیه شهر قرار دارد و باعث می شود که مهاجرت از شهر به روستا بیشتر باشد باید ازامکانات خوبی برخوردار باشد و کلاکسر قابلیت شهر شدن را دارا است چرا که سر ریز شهری دارد.

 فرماندار ویژه آمل خاطرنشان کرد: اعضای شورا و دهیار روستا دارای تحصیلات علمی هستند و با برنامه ریزی حرکت کنند که توسعه روستا توسعه یافتگی شهر شدن نیست بلکه توسعه در همه ابعاد برخورداری از امکانات مدرن و بالابردن درآمد است.

منفرد تاکید کرد: بیاییم روستا را به لحاظ گردشگری نمونه خانه های قدیمی روستایی بازسازی کنیم و باید در ساخت و ساز نظارت داشته باشیم.

 وی تصریح کرد: شهردار آمل هم اعتقاد شان این است که با تشکیل کارگروهی بازنگری طرح هادی روستا مطرح و برای حل مشکل آن چاره اندیشی شود تا مردم سردرگم نشوند و فرمانداری ویژه آمل آمادگی حل آن را دارد.

  احمد امیرسلیمانی شهردارآمل با اشاره به بازنگری طرح تفصیلی شهر آمل گفت: طرح تفصیلی شهر آمل توسط مشاور در حال بازنگری می باشد و هیچ تعصبی بین مردم آمل و کلاکسر نداریم.

 

 وی اشاره کرد: اعضای شورا و دهیاری و یا مشاور طرح هادی نقطه نظراتی داشته باشند می توانند با مشاور طرح تفصیلی نشست هایی داشته باشند تا 15 هکتاری که در حریم شهر واقع شده است و مردم روستا را رنج می دهد برطرف کنیم.

 شهردار آمل اضافه کرد: برابر قانون روستاهایی که در حریم شهر واقع شدند به شهر الحاق می شوند و این یک قانون است که اعتقاد داریم این مجموعه برای شهردار ی درآمد زایی ندارد که شهرداری هزینه کند.

  سید اسماعیل علوی رییس بنیاد مسکن آمل با بیان اینکه 16 روستای شهرستان در حاشیه شهر قراردارد گفت: بخشی از روستا در داخل حریم و محدوده شهرآمل است.

 وی افزود: تمام روستاهایی که بالای 20 خانوار دارند طرح هادی تهیه شده است که در 279 روستا طرح تهیه شد و از این تعداد 92 روستا در بخش مرکزی می باشد.

 علوی اشاره کرد: برای روستای کلاکسر از سال 80 طرح هادی تهیه شد تا زمان ابلاغ در سال 84 ، 5 روز بعد از طرح تفصیلی شهر آمل به شهرداری آمل ابلاغ شد و قسمت غربی و شرقی روستا در طرح قرار گرفت.

  وی تصریح کرد: براساس تصویبی طرح هادی در کلاکسر دهیار می تواند پروانه صادر کند که برای تهیه طرح هادی از تمام دستگاهها بخصوص شهرداری آمل استعلام هم گرفتیم.

 علوی با اشاره به نشست در حضور معاون عمرانی استانداری مازندران در خصوص بازنگری طرح هادی روستای کلاکسر ادامه داد: در آن نشست مقرر شد که برای تصویب نهایی، شهردار آمل حضور داشته باشد.

 مصیب رجایی فر دهیار روستای کلاکسر گفت:  4 سال است که نقشه در طرح بازنگری مانده و هنوز مشکل شهر یا روستا بودن کلاکسر حل نشده است که سبب شده با شهرداری تداخل در عوارض و مسائل مختلف داشته باشیم.

وی افزود: در پایان سال که شهرداری عوارض جمع آوری می کند در صورتی که مردم برای شکایت به دهیاری مراجعه می کنند و آنها از ما جواب می خواهند و این سئوال مطرح می شود که عوارض را دهیاری تعیین می کند یا شهرداری و غیر آنکه خدمات رسانی به منطقه کلاکسر به عهده دهیاری می باشد و شهرداری باید هرچه سریع تر در این خصوص تجدیدنظر کند.

در این نشست آقایان سید هاشم مهدی زاده و هادی محمدزاده از اعضای شورای اسلامی روستا و سرهنگ فاضلی به عنوان معتمد روستا در خصوص مسائل و مشکلات روستا بخاطر عدم بازنگری طرح هادی و دل نگرانی مردم مطالبی را عنوان داشتند.

 در پایان مقرر شد که از سوی شورای اسلامی و دهیاری روستا نسبت به نامه نگاری به دفتر فنی استانداری مازندران در خصوص وضعیت حریم شهر آمل و نشست با مشاور طرح تفصیلی شهرداری آمل براساس توافق صورت گرفته با شهردار آمل اقداماتی صورت گیرد.