نیاز نداری بزار، نیاز داری بردار!

 

کمال نیوز: به قولی، حکمش ساده است، نیاز داری بردار و اگر نیاز نداری بگذار، کمکی بی ریا و خالص به ارتفاع هیبت دعای یک نیازمند با آبرو، که دست نیاز به سوی بی نهایت دراز کرده تا به ژرفای نگاه پر از مهرش، زمستانش بهار شود!
گرچه این دیوار حلال تمامی مشکلات موجود در جامعه نیست، ولی ما دل به نیت خیر آن بستیم تا شاید پدری شرمنده نگاه ها و خواهش فرزندش در حین گذر از بازار نشود. راحت تر بگویم، دیوار مهربانی از ته دل آمد! آمد تا کودکی شب سرد زمستانی اش را روز نکند، آمد تا دختری با مانتوی پاره به مدرسه نرود و هر روز که از کنار مغازه های رنگ و با رنگ لباس فروشی میگذرد حسرت یک دست لباس نو را نداشته باشد!
دیوار مهربانی آمد تا من و شما تا آنجا که در توان داریم، بی ریا و بی منت بدون توجه به اما و اگر ها، به لبخندهای معصومانه ای ببخشیم که سرد و بی روح در گوشه ای از شهر در حال سپری کردن زمستان سرد خدا هستند!
یخچال مهربانی آمد تا مادری بجای سوپ و گوشت به فرزندش اب جوش ندهد! یخچال مهربانی آمد تا اگر همسایه ای کباب درست کرد، بویش باعث شکسته شدن دل پدری نشود که توان خرید حتی مقداری از آن را هم ندارد!
پایین بازار آمل با وجود کسبه های خیرش و به پشتوانه بزرگی به نام مسجد امام حسن عسگری که حاجت دل روا می کند، همیشه سرمنشا امور خیر بسیاری بوده است که تقسیم آرزوها را به خوبی از پدرانشان آموخته اند و ایثار را به جوانان امروز می اموزند!
خیرین بازار چهارسوق قریب به پانزده سال است که با شناسایی و تحت پوشش قراردادن نیازمندان منطقه، در صدد کمک به همشریان خود می باشند، حاج حسن بابایی و حاج محمدرضا لطفی دوتن از هیئت امنای گروه نیکوکاری حضرت فاطمه الزهرا (س) در این خصوص گفت و گویی صمیمانه با خبرنگار صبح آمل داشتند که شما را به خواندن آن دعوت می کنیم.
فعالیت های این انجمن حول چه محورهایی می باشد
دانش اموزان با خانواده های کم بضاعت شناسایی شدند و در طی سه فصل سال برای آنها لباس، لوازم تحریر و غیره خریداری می شود.
منبع درآمدها از اهدایی های خیرین، اعضا و به مناسبت های مختلف به این مجمع کمک می شود
داستان دیوار مهربانی از کجا شروع شد؟
در گذشته و به صورت جست و گریخته این اقدام خیر به گونه های مختلف انجام می شد اما متمرکز نبود تا اینکه در فضای مجازی این کار خیر و عکس هایش منتشر شد و وقتی که اعضای انجمن این عکس را دیدند و باتوجه به اینکه در گذشته مردم از علاقه خود برای اهدا لباس و غیره می گفتند، تصمیم بر این شد تا خودجوش دست به این حرکت بزنیم که در مدت ۴۸ ساعت این دیوار و اقدامات مربوط به آن انجام شد
در ابتدا گروه نیکوکاری به نام فاطمه زهرا (ص) تشکیل دادیم که ۲ محور اصلی دارد، نخست جمع آوری پول که صرف امور خیریه مانند خرید جهیزیه و امثالهم می شود که تا به حال نزدیک به ۳۵ عضو داریم، فعالیت بعدی این اعضا مربوط به امور اخروی و ثواب معنوی می باشد که اگر یکی از اعضا فوت کند، دیگر اعضا باید برای شخص نماز وحشت، یک جز قرآن، یک روز روزه و یک روز نماز کامل بخوانند.
بعد از ایجاد دیوار مهربانی، بازخورد ها به چه صورت بود؟
استقبال فوق العاده ای از این دیوار توسط همشهریان آملی صورت گرفت به گونه ای که سه مغازه از لباس های اهدایی پرشده است.
با مسئولان بخش های نیازمند آمل مانند اسپیاری و بخش هایی از منطقه مصیبتان، صحبت کردیم تا این دیوار در آنجا ایجاد و پشتیبانی از طرف ما خواهد بود که از زمان ایجاد دیوار در این مناطق در عرض چند ساعت لباس ها در بین نیازمندان توزیع شد.
کمک رسانی محدود به همین مناطق خواهد بود؟
بعضی از همشرهریان در روستاهای حومه، نیازمندان محله خد را به ما معرفی می کنند و لباس ها را از ما تحویل می گیرند، شست و شو و اتو و بسته بندی می کنند و به نیازمند مربوط می دهند و می توان گفت شعبات این دیوار در محلات مختلف می باشد.
خاطره ای از این دیوار دارید؟
حتی اگر یک نیازمند نیز به طبع این دیوار شب زمستانی سردش گرم و حالش کمی بهتر شود برای ما کافی است!
نگهبان بازار برای ما تعریف می کرد که شبی خانمی با فرزندش به این محل آمد و یک لباس گرم برای فرزندش پیدا کردیم، وقتی بچه کودکش لباس را پوشید، گفت ” آخیش، گرم شد” مادرش اشک از چشمانش جاری شد و گفت خدا خیرتان بدهد و خداپشت و پناه شما باشد! شاید آن دنیا دعای آن کودک دست مارا بگیرد! گاهی با خیال آسوده سر به بالش می گذاریم وقتی اثرات این دیوار را میبیینیم.
لباس ها مستقیم از اهداگر به نیازمند می رسد؟
لباس ها در ابتدا تفکیک و زمستانه، تابستانه جدا، سپس شست و شو و اتو می شود اما فعلا اولویت در ایجاد شعبات می باشد.
از یخچال مهربانی بگویید
آملی ها همیشه در هنگام آمدن مهمان، دو برابر تعداد آنها غذا می پزند و یخچال مهربانی آمد تا ما غذاهای اضافه را دور نیندازیم! این کار را نکردیم که در استان اولین باشم، این کار را کردیم تا نیازمندی در منطقه ما گرسنه سر بر بالش نگذارد.
یخچال چگونه خریداری شد؟
با جمعی از کسبه و دوستان در حال صحبت در خصوص یخچال بودیم که مشکلات مالی شاید مانع خرید یخچال شود که در عرض کمتر از چند ساعت توسط خیرین گمنام ۵۰۰ هزار تومان، و مابقی دوستان ۴۰۰ هزارتومان کمک مالی و یخچال سریع خریداری، ظرف سه روز نصب شد که خوشبختانه هیچوقت خالی نیست، به لطف کسبه و خیرین، بازار مهربانی در منطقه ما رونق دارد!
نمی گویند شاید لباس دست نیازمند نرسد و تلاش ما بی ثمر باشد؟
در امور خیر باید همیشه نیمه پر لیوان را دید، گاهی پیش می آمد که اینجا پر از لباس بود و بعد از دو ساعت ناگهان خالی می شد، ما فرض را بر این می گذاریم که یک دست لباس نیز به نیازمندی برسد و گرم شود کافی است.
داروی مهربونی نیز ایجاد کردید
هدف از اجرای این طرح جمع آوری داروهای اضافه از منازل و تحویل آن به کارشناس هلال احمر می باشد تا کار خیر دیگری نیز در کنار این طرح انجام شود
حاج محمدرضا لطفی نیز یکی دیگر از خیرین آملی و از هیئت امنای گروه نیکوکاری حضرت فاطمه الزهرا (س) می باشد که گفت و گویی با وی نیز در این خصوص انجام شد.
اقدامات از این شکل در گذشته انجام می شد؟
به گونه های مختلف در صدد کمک به نیازمندان بودیم، هییت امنای مسجد امام حسن عسگری از گذشته تا به حال در زمینه شناسایی و کمک به نیازمندان اقدامات خوب و خداپسندانه ای را انجام دادند، سالیانه دو الی سه مرتبه سبد کالا ایجاد و به نیازمندان اهدا می شود که در آن برنج، گوشت، حبوبات، روغن و غیره می باشد.
در بازار چهارسوق نیازمندانی را شناسایی کردیم که به دلیل کهولت سن شاید توان کار کردن را نداشته باشند و لباس های اهدایی مردم را بعد از شست و شو به خانواده آنها تقدیم می کنیم.
یادمان هم نمی رود که حفظ آبروی یک مسلمان در اولویت همه امور قرار دارد.
یخچال مهربانی با همیاری مردم انجام شد و انشاا… با کمک مردم، این مهربانی ها ادامه دار خواهد بود.

مهدی عبدالله زاده
منبع: صبح آمل

http://sobheamol.ir

http://sobheamol.ir/wp-content/uploads/2016/01/h046-1.jpg