برگزاری جلسه مشترک هسته آموزشی کاهش حیوان گزیدگی و پیشگیری از ابتلا به هاری در بخش دشت سر آمل

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ،سید محمد حسنی بخشدار دشت سر در جلسه مشترک هسته آموزشی کاهش حیوان گزیدگی و پیشگیری از ابتلا به هاری در روستای تمسک عطایان بخش دشت سر آمل با اعلام اینکه آموزش‌های لازم در زمینه کنترل هاری در ۱۸ روستای بخش با همکاری دهیاران، اعضای شورای اسلامی و دیگر مسئولان و مردم برگزار شده است، خاطرنشان کرد: واکسن سگ‌ها و قلاده‌ گذاری‌ها با همکاری اداره دامپزشکی آمل و دهیاران به صورت رایگان انجام شده است.

حسنی با اشاره به همکاری بخش خصوصی در زمینه شناسایی سگ‌های خانگی، گله و نگهبان به همراه واکسیناسیون و نمونه‌گیری ادامه داد: هم‌اکنون نیازمند بودجه بیشتری برای ادامه عملیات اجرایی طرح هستیم.

بخشدار دشت ‌سر آمل گفت: با برنامه ‌ریزی لازم هر روز با مراجعه به یک روستا عملیات مورد نظر را نظارت داریم هرچند در گام نخست دست به واکسینه‌کردن سگ‌ها زدیم و طی دو ماه آینده عملیات زنده‌ گیری را آغاز می‌کنیم.

حسنی بیان کرد: در زمینه مدیریت پسماند نیز در بخش دشت ‌سر به عنوان پایلوت شمال کشور قرار گرفتیم و با همکاری مرکز جنگل‌های هیرکانی تفکیک زباله و مدیریت پسماند را در منطقه توریستی و گردشگری بلیران آغاز کردیم.

وی با اشاره به فعالیت‌های چشمگیر مسئولان در زمینه ریشه‌کنی هاری افزود: آمل به‌ عنوان یکی از پایلوت های کنترل هاری در کشور محسوب شده و نیاز است تا علاوه بر مسئولان کشوری، مسئولان ارشد استان نیز برای پیشبرد این هدف بزرگ توجه ویژه‌ای به این شهرستان داشته باشند.

حسین احسانی معاون فرمانداری ویژه آمل با اشاره به حضور دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاها در فرهنگ‌ سازی و ایجاد بسترهای مناسب خاطرنشان کرد: بایدتصمیمات اساسی در جمع هم‌اندیشی کارساز و مفید باشد.

وی با اعلام اینکه درصد طرح‌هایی که از طرف مردم و نیاز واقعی جامعه محسوب می‌شود نسبت به طرح‌های متمرکز بالاتر بوده و استقبال بیشتری از سوی مردم را شاهد هستیم، گفت: باید در اموری همانند طرح کنترل هاری بیشتر با مردم هماهنگ بوده و آنها را در کارها مشارکت دهیم.

معاون فرمانداری ویژه آمل با بیان اینکه باید در راه موفقیت طرح کنترل هاری به‌ عنوان پروسه طولانی ‌مدت آن را در نظر گیریم گفت: این طرح با توجه به تغییرات فرهنگی، پدیده ای است که نمی‌توان در مدت زمان کوتاهی آن را به ثمر رساند.

دکتر محسن آسوری رییس پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران همکاری بخشداری و فرمانداری و نهادهای مربوط به ویژه روستاییان و دهیاران را در اجرای این طرح مطلوب ارزیابی کرد و گفت: همه این اقدامات و کارهای انجام شده بدون بودجه دولتی صورت گرفته است.

آسوری تاکید کرد: اگر قرار است این طرح در کشور به عنوان الگو گسترش یابد توجه جدی را از سوی نهادهای مربوط می طلبد.

وی در مورد میزان حیوان گزیدگی در کشور نیز گفت: در سال ۹۲ و ۹۳ به ترتیب ۱۳۰ و ۱۵۰ هزار مورد حیوان گزیدگی در کشور گزارش شده که روند روز افزون این آمار بسیار نگران کننده است.

آسوری میزان حیوان گزیدگی در منطقه شمال را ۳۰ هزار مورد و در استان مازندران هشت هزار مورد اعلام کرد.

وی تاکید کرد : اگر ۷۵ درصد سگ های یک جامعه واکسن شوند به طور قطع معضل هاری در آنجا ریشه کن می شود و برای تحقق این امر مهم باید از تجربه کشورهای موفق بهره گرفت.