نشست خبری رییس پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران در آمل برگزار شد +عکس

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ،دکتر محسن آسوری، رییس پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران در نشست خبری که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد با بیان این که این مجموعه حدود 21 سال قبل با کمک جمعی از خیرین و کمک دولت ایجاد شده است، گفت: هدف مجموعه در راستای ارائه خدمات انستیتو پاستور ایران به 5 استان کشور بوده است.

وی تصریح کرد: ما براساس اهداف انستیتو پاستور ایران هدف گذاری کردیم تا بتوانیم خدمات مورد نظر را ارائه دهیم که شعار ما تجمیع منابع برای همه است.

آسوری افزود: یکی از کشورهای پرمصرف بوده و خیلی وقت ها در سیستم دانشگاهی انبار تجهیزاتی هستیم که با دلار خریداری می شود و ضرورت دارد نهادهای علمی با هم افزایی از امکانات یکدیگر استفاده کرده و از بخش خصوصی کمک بگیریم.

رییس پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران ادامه داد: پژوهش، تولید، خدمات تشخیص تخصصی، مرکز رایانش زیستی، مرکز رشد زیست فناوری و آموزش از جمله محوریت های فعالیت ما است که طرح های پژوهشی را قالب پایان نامه کار می کنیم و فعالیت هایی با مراکز علمی خارج از کشور صورت می دهیم.

وی با اشاره به محورهای پژوهشی پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران تصریح کرد: انجام تحقیقات کاربردی در زمینه بیماری های شایع و بیماری های ژنتیکی منطقه، گیاهان دارویی، ایجاد مدل های سرطانی و ایجاد مدل های بیماری تاثیر ژن های مختلف در تومورزایی سلول های سرطان در این مرکز صورت می گیرد.

آسوری ادامه داد: در خصوص ایجاد مدل های مختلف موش های سرطانی که سال گذشته 3 مدل بود و امسال 10 مدل را داشتیم و براساس سفارشاتی داریم نیز می تواتیم فعالیت کنیم که عملکرد خوبی در این زمینه داشته و با خارج کشور کار مشترک انجام می دهیم.

رییس پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران تصریح کرد: کمیته موش های تراریخته در وزارتخانه تشکیل شد و عضو آن هستیم که مقرر شد یکی از مراکز موش های تراریخته شویم.

وی طرح استئوپروز، طرح سرطان های گوارشی و پستان و طرح بررسی رابطه آلاینده ها و باقی مانده سموم با ایجاد سرطان را از جمله طرح های این مرکز دانست و بیان داشت: تفاهم نامه ای با مدیرکل محیط زیست استان گلستان جهت مطالعه بیماریهای مشترک انسان و حیات وحش منعقد شده است.

آسوری با بیان این که طرح آموزش و توانمندسازی جامعه در کنترل هاری در دستور کار قرار دارد، گفت: در این خصوص باید ارتباطات بین بخشی تقویت شده و به آموزش مردم توجه کنیم که هسته آموزشی در روستاهای بخش دشت سر تشکیل شد که امیدواریم این زنجیره را در سال آینده به شهر گسترش دهیم.

رییس پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران افزود: اجرای طرح پایلوت بیوتکنولوژی دانش آموزی با همکاری ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را صورت می دهیم که امیدواریم بتوانیم آموزش معلمان و دانش آموزان را در شهر آمل و مازندران به خوبی انجام دهیم.

وی ادامه داد: در حوزه خدمات تشخیصی، اخذ ایزو مدیریت آزمایشگاهها، برنامه ریزی جهت دریافت مجوز آزمایشگاه مرجع کشور لپتوسپیروز، مولکولی هپاتیت بروسلوز و همکار مرجع در منطقه برای بیماری های اسهالی، سیاه سرفه و دیفتری و هاری، راه اندازی آزمایشگاه مولکولی بیماریهای عفونی و راه اندازی آزامیشگاه کاریوتایپ صورت می گیرد.

آسوری خاطرنشان کرد: از مراکز رشد موفق کشور هستیم که 36 هسته با 47 ایده مستقر کردیم و 6 محصول ما تجاری شده و 4 ثبت اختراع داشتیم که دستاوردهای خوبی در این راستا به دست آوردیم و از جمله آن کسب رتبه اول مراکز رشد نوپا وزارت بهداشت است.