بانک جامع توانمندی‌های مازندران در حوزه فناوری ایجاد می‌شود

 

کمال نیوز: لطف‌الله آجدانی در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری اظهار کرد: یکی از مشکلات جدی ما در حوزه فناوری تابع متغیرهای متعددی در فضای پژوهشی کشور است که بیشترین مشکلات این حوزه به نبود حمایت‌های جدی از حوزه فناوری است.

وی با بیان اینکه بیشتر در زمینه حمایت از مراکز علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان شعار می‌دهیم و در عمل چیزی را نمی‌بینیم، افزود: ما در استان مازندران و حتی کشور مشکلی داریم به نام توسعه‌نیافتگی فکر مسئولان و بنده به‌عنوان یک مسئول اعتراف می‌کنم ذهن مسئولان توسعه محور و پژوهشی نیست.

مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری مازندران با بیان اینکه اگر ذهن مدیر و مسئول توسعه محور و پژوهش محور باشد ما شاهد رشد و پیشرفت مراکز علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان خواهیم بود، ادامه داد: حمایت مسئولان از شرکت‌های دانش‌بنیان موجب تولید علم، رونق اقتصاد و پژوهش می‌شود.

این مسئول بیان کرد: همیشه حرف از حلقه مفقوده در نبود تبدیل علم به محصول و ورود به بازار می‌زنیم که اگر بخواهیم به‌صورت جدی و عملی به این مسئله ورود کنیم شاهد شکوفایی هرچه بیشتر در تمامی زمینه‌ها خواهیم بود.

آجدانی با بیان اینکه در تولید علم سهم قابل توجهی در جهان داریم، تصریح کرد: استعدادهای خوبی در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی استان مازندران وجود دارد که هنوز به شکل شایسته از آن‌ها بهره‌گیری نشده است.

وی به وجود ایده‌های برتر کشوری در استان مازندران اشاره کرد و گفت: باید ببینیم محصولات چگونه وارد بازار شوند و چه سهمی از اقتصاد و توسعه بازار را در بر می‌گیرند که نهادهای حاکمیتی موظف هستند در بازاریابی شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهش‌ محور را کمک کنند.

مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری مازندران اظهار کرد: باید تسهیلات مناسب و بدون بهره به شرکت‌های دانش‌بنیان داده شود اما ما اکنون در کشور شاهد چنین مسئله‌ای نیستیم و در حال حاضر از ایده‌های نو و طرح‌های موجود در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت نمی‌شود.

این مسئول با بیان اینکه بانک‌ها حمایت‌های زیادی از طرح‌های پژوهشی و شرکت‌های دانش‌بنیان ندارند و بنده همیشه بر رفع این مسئله تاکید کردم، اضافه کرد: مسئولان در نهادهای حاکمیتی لازم است محدود به اعتبارات استانی نشوند که در بسیاری از موارد تمامی انتظارات به اعتبارات استانی محدود می‌شود و باید از اعتبارات ملی برای تولید علم و رونق شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشی استفاده کنیم.

آجدانی با اشاره به اینکه حدود 16 مرکز صندوق شکوفایی در کشور وجود دارد که سهم استان مازندران در استفاده از این اعتبارات بسیار اندک است، ادامه داد: باید اعتبارات ملی با کمک مسئولان به شرکت‌های دانش‌بنیان داده شود.

وی بر تشکیل بانک جامع اطلاعات طرح‌های پژوهش‌ محور در استان تاکید کرد و افزود: به‌زودی بانک مدون و جامع از توانمندی‌های موجود در حوزه فناوری‌های نوین و مراکز دانش‌بنیان از سوی سازمان مدیریت و حوزه مرکز آموزش و توسعه پژوهش مازندران ایجاد می‌شود.

مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری مازندران با بیان اینکه خلاء بانک جامع توانمندی‌های پژوهشی و علمی در استان احساس می‌شود، گفت: انگیزه در بین فرهیختگان و دانشجویان مازندران وجود دارد.