ذبح شدن بهداشت تا نبود امنیت در بازارچه مخروبه ای در آمل +عکس

 

کمال نیوز: بنا به تماس های مکرر همشهریان محترم به دفتر نشریه صبح آمل در خصوص مشکلات بازارچه امام رضا، خبرنگار این نشریه با مراجعه به آن بازارچه، با صحنه هایی مواجه شد که شاید بیان آنها در کلمات و نوشتن نگنجد و نیاز باشد مسئولان با مراجعه به این منطقه، کم کاری و نبود نظارت خود را در آنجا مشاهده کنند.

در ابتدا با ورود به حریم این بازار با صحنه ای تاسف بار مواجه می شوید که بساط فروشندگان بر روی زمین خاکی و گلی می باشد که اطرافش به دلیل وجود زباله و پساب رودخانه، حشرات جمع شده اند و سلامت همشهریان را تهدید می کند با کمی جست و جو در اطراف بازار فروشندگان محصولات محلی را مشاهده می کنید که پنیر، دوغ و .. را با قیمتی کمتر از بازار و بصورت فله به فروش می رسانند.

از مشکلات دیده شده، این مسئله به نظر می آید که گویا شهرداری هیچ نظارتی بر این نوع بازارها ندارد و تحت پوشش شهرداری نیست!

"ا.خ" یکی از همسایگان مجاور،در خصوص مشکلات این منطقه که به طبع این بازارچهبوجود آمده به خبرنگار صبح آمل چنین گفت:

تکیه ایرایی

در گذشته جنب تکیه ایرایی آمل، به عنوان بازارچه محلی، روستاییان مجاور برای فروش محصولات خود مانند سبزی، میوه و غیره به آنجامراجعه می کردند که بعد از اتمام ساخت تکیه ایرایی، به منطقه فعلی که بین رضوان 23 و 25 می باشد و طبق قانون وزارت نیرو و مجلس شورا اسلامی به عنوان حریم رودخانه عنوان شد نقل مکان کردند

از الان می گویم باید منتظر حادثه ای تلخ باید باشیم!

کسبهها، با بسیتن حریم رودخانه، اقدام به افزایش عرض مساحت دکه، بصورت غیرقانونی می کنند و به طبع آن، امکان لایروبی رودخانه وجود ندارد و نکته مهم تر این می باشد که این امر بصورت اصولی صورت نمی گیرد و اگر سیل جاری شود، باید منتظر اتفاق تلخی در این بازارچه باشیم؟

از اب گل آلود ماهی هم می گیرند!!!

بعضی از کسبه های بازارچه از موقعیت سواستفاده کرده و با این طرز تفکر که به دلیل سکونت چند ماهه در ان دکه، آنجا را در تصرف خود می دانند اقدام به فروش آن می کنند بدون آنکه هیچ سند و قباله ای در خصوص آن داشته باشند که این مبلغ از 15 تا 40 میلیون تومان گزارش شده است!

پارکینگ!

صبح که قصد خارج شدن از منزل خود را دارید، ماشینی در جلوی درب منزل شما پارک شده است و شما نمی توانید ماشین خود را خارج کنید، اگر شانس خوبی داشته باشید صاحب آن در نزدیکی است در غیر باید ساعتی بایستید تا بیاید! این اتفاق در صورتی رخ داده که در کنار این بازارچه فضای سبزی وجود دارد که  امروزه مکانی برای نخاله های ساختمانی شده و شهرداری با مدیریت خوب می تواند آنجا را به پارکینگ و بازارچه تبدیل کند

مرغ و خروس گیلانی را اینجا پر می کنند!

نیت نگهداری و ضبح مرغ غیرقانونی است ولی بالافرض مشکلی نداشته باشد، کاش مرغ هایی که در این بازارچه ضبح و پر کنده می شوند از آمل باشند! گاهی پیش می آید که مرغ و خروس هایی از گیلان و گلستان به این بازارچه آورده و نگهداری می شوند!

*عکس های گرفته شده گویای نحوه نگهداری، ذبح و پرکندن و مابقی مسائل می باشد!

بزرگترین مشکل این بازارچه

بزرگترین مشکل بازارچه که سلامت تمام همشهریان را به خطر انداخته، ریختن پساب، فضولات مرغ و غیره در داخل رود می باشد، رودی که به دلیل بسته شدن، آبی جاری نیست تا پساب را با خود ببرد و این موضوع باعث شیوع انواع و اقسام بیماری ها می شود.

همه جا زنگ زدیم

به تمامی ارگان های ذی ربط به این بازارچه برای حل مشکلات مراجعه شده، از بهداشت و شهرداری تا دامپزشکی ولی کو پاسخگو؟ هیچ اقدام قابل توجهی در خصوص این بازارچه صورت نگرفته!

نیرو انتظامی جمع آوری کرده بود!

2 ماه پیش که بحث بیماری آنفلانزای مرغی پیش آمده بود، طبق نامه فوری وزارت بهداشت، نیرو انتظامی در کمتر از 24 ساعت تمامی مرغ و خروس ها جمع آوری، معدوم و پاکسازی صورت گرفت، اگر این نظارت همیشگی باشد، امروزه این بازارچه مکانی برای خرید و فروش و ضبح مرغ و خروس و اردک زنده نبود

نشنیده بگیرید...!

طبق دیده و شنیده شده های همیشایه های مجاور، در شب و ساعات خلوت، گاهی ناهنجاری های اخلاقی رخ می دهد که قابل بیان نیست و شما نشنیده بگیرید!

سرویس یهداشتی اسفبار!

سرویسبهداشتی ساخته شده توسط کسبه و اهالی این منطقه خود منشا هزاران بیماری است که اگر آنجا را بازدید کنید می توانید وضع اسفبار آنجا را مشاهده کنید! هیچگونه مسائل بهداشتی در این سرویس بهداشتی رعایت نشده و در غروب نیز محلی برای تزریق معتادان است!

به موسسین و عاملان انتقال بازارچه به این منطقه، نکات ذکر شده اعلام شده ولی به دلایل قانونی توان انجام هیچ کاری را ندارند

هم دوست داریم جمع شود، هم نیاز داریم!

مشکلات متعدد این بازارچه از یک سو و با در نظر گرفتن اینکه عده ای در اینجا روزی خود را در مس آورند از سوی دیگر ما را در دو راهی قرار می دهد که آیا این بازارچه بسته شود یا با همین وضع قانع باشیم؟

این منطقه به دلیل حجم بالای منطقه مسکونی، به همچین بازارچه ای نیاز دارد و امیدواریم به جای پلمپ کردن این مکان، با در نظر گرفتن مسائل امنیتی، بهداشت اقدام به ساماندهی این بازار کننداز سوی دیگر، در صورت پلمپ کردن این مکان و انتقالش به منطقه ای دیگر، چه ضمانتی وجود دارد که این مشکلات در آنجا رخ ندهد؟

احتمال ریزش سقف

چندین سال پیش با ریزش سقف این بازارچه اتفاق تلخی رخ داد و بعد از آن اتفاق خوبی رخ نداد و امروزه کسبه خود بدون آنکه مهارتی در کار داشته باشند سقفی برای اینجا نصب کرده اند که با یک باد شدید باید منتظر اتفاق ناگوارتر به نسبت سال های گذشته باشیم

سالی یک بار تمیز می شود!

کشاورزانی که از آب این رودخانه استفاده می کنند، سالی یک بار برای تمیزکردن این رود می آیند و یک پاکبان نیز از طرف شهرداری هفته ای یک بار برای تمیز کردن زباله های انبوه این منطقه این می آید که اخیرا وی نیز مریض شده و مدتی است کسی برای تمیز کردن نیامده است!

یکی دیگر از همسایه ها به خبرنگار صبح آمل گفت: دو مشکل بزرگ دیگر این بازار این است که اگر صبح زود به این مکان بیایید، درگیریوکشمکشبیندستفروشهابرسرجایبساط به اوج خود می رسدهمچنینتولیدزبالهبهمیزانزیادازدیگرمعضلاتاینبازارروزاست.

با مراجعه به شهرداری، مسئول ذی ربط تاکید کرد که بر تمامی بازارها نظارت داشته و کارگروهی درخصوص بهداشت و مشکلات بازار آمل تشکیل شده است! اداره بهداشت نیز خود را مسئول محصولات فله و بهداشت آنها می داند و ما را به سمت اداره دامپزشکی ارجاع داد.

با مراجعه به اداره دامپزشکی، غلامپور، رییس اداره دامپزشکی حکم جلب ماشینی را در دست داشت که مسئول فروش و نگهداری مرغ زنده بود و با گله از بعضی ادارات به خبرنگار صبح آمل گفت: کار من تخصصی است و تنها با 2 نیرو باید شهرستان آمل را با این وسعت پوشش دهم! مردم اعلام کنند ما پیگیری می کنیم! یک نیرو تا 4 صبح در حال بازرسی و سرکشیدن به کشتارگاه های صنعتی است و نیرو دیگر در حال بازرسی به 400 قصابی شهر! آمل 12 واحد جوجه کشی، 4 کشتارگاه و 400 قصابی دارد و دامپزشکی آمل تنها 2 نیرو متخصص! تا به حال واحد حقوقی برای پیگیری کارها وجود نداشته و در حال پیگیری هستیم تا این واحد مهم به چات اداری دامپزشکی اضافه شود تا یک نیرو اضافه شود! به صراحت می گویم دامپزشکی با دوره گردی مخالف است و شاید تا به حال در خصوص 500 مرغ معدوم سازی صورت گرفته!

حال صبح آمل چند سوال از تمامی مسئولی ذی ربط، از شورا گرفته تا شهرداری، بهداشت، دامپزشکی و ... دارد

آیا موضوعی مهم تر از سلامت همشهریان وجود دارد؟ ایا حتما باید اتفاق ناگواری مانند ریزش سقف در این بازارچه رخ دهد تا شهرداری دست به کار شود؟ آیا حتما باید پنیر، سبزی و مواد آلوده به فروش برسد و همشهریان دچار بیماری های ناگوار شوند تا بهداشت دست به کار شود؟ آیا کمبود نیرو بهانه خوبی برای نظارت می باشد؟ چه ارگانی، چه کسی، چه دپارتمانی مسئول کمبود نیرو دامپزشکی است؟ آیا بستن این بازارچه و خانه نشین کردن کسبه بهترین کار است؟ چرا بازارچه واقع در چاکسر و در نزدیکی شرکت گاز، شروع به کار نمی کند؟ چرا کسی پاسخگوی زنگ همشهریان و همسایگان مجاور این بازارچه نیست؟

تمامی صحبت های بیان شده در بالا درد و دل های همشهریان شهر ما می باشد که به گوش مسئولین نرسیده و صبح آمل بنا به رسالت خود آنها را منتشر کرده و اتفاقات پس از این گزارش برای آن بازارچه نیز در چاپ بعدی ذکر خواهد شد.

منبع: خبرنگار صبح آمل و اقتصاد پویا

www.sobheamol.ir