نشست بررسی مشکلات طرح تحول سلامت و پرستاران آمل برگزار شد+عکس

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ؛با حضور نماینده مردم آمل در مجلس، مدير شبکه بهداشت و درمان آمل، رییس نظام پزشکی شهرستان، روسای بیمارستانهای شهرستان و اعضای هیئت مدیره نظام پرستاری آمل، مشکلات پرستاران شهرستان در بیمارستان 17 شهریورآمل مورد بررسی قرار گرفت.

دکتر حمزه قاسمی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان آمل با بیان اینکه پرستاران قشر بسیار زحمتکش در عرصه سلامت و بخش درمان هستند گفت: پرستاری جزو شریف ترین مشاغل است که امید را به بیمار می دهد.

وی با اشاره به اجرای موفقیت آمیز طرح سلامت در جامعه افزود: در این طرح گامهای خوبی برداشته شده است اما درمطالبات پرسنلی در6 ماهه اول سالجاری به غیر ازحقوق چیزی را دریافت نکردند و شرایط بسیار بحرانی است.

مدير شبکه بهداشت و درمان آمل یادآورشد: مطالبات مهم ترین مشکلات است و شاید در روی سلامت و درمان آسیب وارد کند که دولت باید فکری را صورت دهد که نارضایتی را به دنبال نداشته باشد.

مدير شبکه بهداشت و درمان آمل با اشاره به اين که طرح تحول سلامت محور توسعه است گفت: دولت با اجرای طرح تحول سلامت علاوه بر کاهش هزينه ها خدمات مطلوبی در مراکز درمانی و بهداشتی به مردم ارائه می کند.

وی يادآور شد: طرح تحول نظام سلامت يکی از کارهای خوبی است که در اين حوزه صورت گرفته و توانسته رضايتمندی خوبی در بين جامعه ايجاد کند.

دکتر شهرام کاشانی رییس بیمارستان 17 شهریور آمل با بیان اینکه طرح تحول سلامت نکات مثبتی را دارد که در حقیقت یک خانه تکانی بزرگ شد گفت: در طرح خودگردان در سال 74 مطرح  شد و دچار چالش و مشکلاتی درامر درمان شدیم و این طرح بسیار بزرگ است.

وی با اشاره به اینکه در این طرح پزشکان مقیم بطور شبانه روز در بیمارستان آماده هستند افزود: در این طرح پزشکان بالافاصله در بیمارستان حضور خواهند داشت که در بحث آمبولانس قبلا برای بردن بیمار و برای گرفتن ام .ار.آی دچار مشکل بودیم ولی در این طرح بیمارستان موظف است برای بیمار آمبولانس را فراهم کند که مورد استقبال فراوان قرار گرفت.

 رییس بیمارستان 17 شهریورآمل با تاکید بر اینکه بزرگترین مشکل کاهش پرداخت مطالبات است ادامه داد: به دلیل نداشتن منابع پایدار با مشکل مواجه هستیم و دولت بار سنگینی را باید در بحث بیمه ها پرداخت کند.

کاشانی با بیان اینکه در بیمارستان 17 شهریور با کمبود متخصص چشم و رادیولوژی مواجه هستیم خاطرنشان کرد: متاسفانه در پرداخت عملکردی دچارمشکل هستیم که دراین طرح منزلت پرسنل در نظر گرفته نشد و همه بهم حساس شدند و فاصله پرداختی بین متخصصان پزشک زیاد است.

 دکتر فرامرزاکبری رییس بیمارستان امام علی آمل گفت: طرح پرداختی مبتنی بر عملکرد غلط است که حتی مورد اعتراض دانشگاه علوم پزشکی مازندران با ارسال نامه به وزارتخانه بود که مورد بی اعتنایی قرار گرفت.

وی اشاره کرد: طرح تحول سلامت بهترین طرح بهداشتی است که قطار طرح راه افتاد بلکه ایراداتی هم داشته باشد و نباید چوب لای چرخ بگذاریم و نیاز است واقع بین باشیم تا برای ارتقا طرح کمک کنیم.

رییس بیمارستان امام علی آمل تاکید کرد: در این طرح بیمار متولی پیدا کرد که دارای نواقص می باشد و کسانی که این طرح را نوشتند افراد کارشناس نبودند و پرداخت بیمارستان افزایش پیدا کرد و رضایت مندی را پایین آورده است.

اکبری بیان داشت: در این طرح آمار درآمدها 2 برابر شده است و تراز در بیمارستان امام علی 50 میلیارد ریال می باشد و ریالی در حساب بانکی نداریم که الان بدهکاری ما به 12میلیارد تومان رسیده و طلب کاری ما 18 میلیارد تومان می باشد.

دکتر عباس قدیر رییس بیمارستان امام رضا آمل اظهارداشت: طرح سلامت طرح خوبی است و مطالبات پرسنل عقب افتاده است که پزشک متخصص 7 ماه می باشد مطالبات آنها پرداخت نشده و متاسفانه در این طرح اگر فوق تخصص کارش را شروع کند 7 ماه باید منتظر دریافتی خود باشد.

وی اشاره کرد: در گذشته نقدی دریافتی بیمارستان 30 تا 50 درصد بود ولی در این طرح دریافتی 3 درصد روستایی و 6 درصدی بیمه خدمات سلامت می باشد.

رییس بیمارستان امام رضا آمل عنوان داشت: از بیمه ها مبلغ 20 میلیارد تومان طلب داشته و چیزی حدود 6 میلیارد تومان بدهی داریم که برای نمونه برای تهیه دارو بخش دیالیز ماهانه 300 میلیون تومان هزینه می کنیم و به پیمانکارن بیمارستان بدهکارهستیم که در وضیعتی قرارداریم کسی به ما جنس نمی فروشد.

قدیر اشاره کرد: پزشکان ما ناراضی هستند که از فروردین تاکنون پرداختی نداشتند و خدایی ناکرده اگر این روند پیش برود بیمارستان قفل می کند و تنش ایجاد می شود که شاید در مرحله بحرانی قرار داریم.

وی اشاره کرد: 3 بیمارستان آمل پررفت و آمد ترین بیمارستانها در مازندران هستند که با درآمد 8 میلیارد تومانی 10 درصد آن صرف درمان و آموزش می شود که از این مبلغ درآمدی 900 میلیون تومان پرداخت می شود و مابقی در جاهای دیگر هزینه می گردد.

رییس بیمارستان امام رضا تاکید کرد: بیماران 5 شهر همجوار را پذیرش می کنیم و تاکنون هیچ اتفاق خاصی برای رفع مشکلات صورت نگرفته است.

 علی‌اکبر مظلوم، رییس هیات مدیره نظام پرستاری آمل بیان داشت: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در طول 12سال گذشته 9 سال از تصویب آن در مجلس شورای اسلامی می گذرد ولی هنوز اجرایی نشده است.

وی با بیان اینکه زحمات شبانه روزی پرستاران در برابر حقوق آنها بسیار ناچیز است ادامه داد: طرح مبتنی بر عملکرد به دلیل شرایط ویژه و مشکلات عدیده باعث شده است که پرستاران را در مقابل یکدیگر قرار داده و در این طرح حرمت ها شکسته شده است.

مظلوم با تاکید بر اینکه با افزایش درآمد بیمارستانها باید طرح کارانه ها افزایش پیدا کند خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت برخلاف قانون ارتقای بهره وری طرح مبتنی برعملکرد حضور فردی که بیشترین حضور را داشته باشد بیشترین دریافتی را خواهد داشت اجرایی کرده است.

وی اظهارداشت: کم کردن یارانه ها  و ثابت ماندنش برای کسانی که در دهکهای پایین تر هستند، بالا رفتن مبلغ انرژی،  بالا رفتن مالیات بر در آمد،  بالا رفتن تعرفه های پزشکی مردمی که بدون بیمه مراجعه میکنند و مواردی از این دست که بر پیکره زندگی روزمره مردم فشار می آورد هنوز نیازهای جامعه را مرتفع نساخته است.

وی ضمن قدردانی از تلاش ها و زحمات دکتر یوسفیان ملا نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس در دفاع از حقوق پرستاران یادآورشد: ایشان به عنوان تنها نماینده ای در مجلس بودند که از حقوق پرستاران کشور در ارتقای طرح بهره وری دفاع کردند و مسئولین شهرستانی اعم از فرماندار، مسئول شبکه بهداشت و درمان و سربازان گمنام امام زمان (عج) حمایت های لازم را داشتند.

مظلوم اشاره کرد: 6 هزار پرستار در مازندران وجود دارد که 6 ماه حقوق و مزایا دریافت نکردند چون طرح تحول سلامت کارشناسی نشد جامعه پرستاری در کشور مظلوم است در حالی که در کشورهای پیشرفته به عنوان فوق تخصص مشغول خدمت هستند ولی در ایران به چشم پرستار معمولی دیده می شوند و در زمان وزارت دکتر هاشمی به عنوان وزیر بهداشت و درمان تنها دورانی بود که در طول 2 سال بیشترین ضررها را پرستاران کردند که در طول تاریخ بی سابقه است.

رییس هیات مدیره نظام پرستاری آمل تصریح کرد: درکشور بیش از 12 هزار کمک بهیار آموزش دیده وجودارد و اجرای طرح کمک پرستار که جزو رده های سازمانی نظام سلامت نبوده و نوع رویکرد آموزشی و شرح وظایف این عزیزان که توسط نهادی غیر کارشناسی شده آموزش می بینند و البته با مبالغ کلانی که از ایشان جهت آموزش نه ماهه دریافت میشود از دل نگرانی های پرستاران می باشد.

مظلوم همچنین در خصوص مشکلاتی از قبیل قرادادن شغل پرستاران در ردیف مشاغل سخت و رسیدگی به وضعیت پرسنل اورژانس 115 مطالبی را عنوان کرد.

 دکتر عزت الله یوسفیان ملا نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس با اشاره به اینکه در کشور مشکلات فراوانی وجود دارد گفت: هیئت مدیره پرستاران آمل پیگیر امور هستند که خوشبختانه با تعامل توانستیم اقدامات خوبی را انجام دهیم.

وی با اشاره به بیان مشکلات از سوی روسای بیمارستانها و پرستاران حاضر در جلسه یادآورشد: تمام مشکلات را بصورت اولویت بندی طی نامه ای اعلام تا بتوانیم ضمن حضور در کمیسیون بهداشت مجلس نسبت به رفع آنها اقدام کنیم.

 نماینده مردم آمل در مجلس با اشاره به موافقت راه اندازی دانشکده پزشکی در آمل از سوی وزیر بهداشت در سفر اخیر به آمل بیان داشت: پرستاران بهترین قضاوت کننده در بیمارستان هستند.

در این نشست پرستاران حاضر به نمایندگی از دیگر پرستاران مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند.