بیمار کلیوی نباید جز درد درمان، درد دیگری هم بکشد

 

به گزارش پایگاه خبری کمال نیوز، دبیر و قائم مقام انجمن حمایت از بیماران کلیوی شهرستان نوشهر به مناسبت هفته حمایت از بیماران کلیوی در گفتگو با خبرنگار ما اظهارداشت: 100 دیالیزی، 120 بیمار پیوندی و 200 خانواده تحت پوشش ( در مجموع حدود 400 بیمار پیوندی، کلیوی) تحت پوشش این انجمن قرار دارند که این عزیزان را شناسایی کرده و در این انجمن برای آنهاتشکیل پرونده داده ایم.

حسن قمی نجارده افزود: هزینه های این انجمن بخشی از منابع خیرین محترم، بخشی از منابع دولتی و بخشی هم از طریق برپایی نمایشگاه ها و جشنواره هایی مثل غذای سالم، خیابان سلامت و ... تامین می شود.

وی با اشاره به داروهای پیوندی و دیالیزی در این منطقه گفت: به دلیل اینکه داروهای کلیوی جزو داروهای بیماران خاص محسوب می شود و این دارو در حوزه دو شهرستان نوشهر و چالوس در بیمارستان چالوس توزیع می شود، عملا توزیع دارو را در نوشهر نداریم و بیمار مجبور است از نوشهر، کجور و پول مسیر طولانی را طی وداروهای خود را تهیه کند.

قمی نجارده بیمار کلیوی نباید جز درد درمان، درد دیگری هم بکشد ادامه داد: مدتی هم کمبود دارو در منطقه داشتیم، اما خوشبختانه با پیگیری هایی که صورت دادیم و با تعامل شرکتهای توزیع و دانشگاه علوم پزشکی، مشکل حل شده ولی بازهم این نگرانی وجود دارد که در غرب استان مجددا با کمبود دارو مواجه شویم، در همین رابطه انتظار می رود مرکز توزیع دارو در نوشهر هم مستقر شود.

دبیر و قائم مقام انجمن حمایت از بیماران کلیوی شهرستان نوشهر با بیان اینکه تختهای بخش دیالیز و دستگاه های ما در بیمارستان شهید بهشتی از حالت استاندارد خارج و دچار فرسودگی شدند گفت: نوع سازه و مکانی که بخش دیالیز در بیمارستان شهید بهشتی نوشهر ایجاد شده از استاندارد کافی برخوردار نیست، بنابراین هردستگاهی که در این مکان نصب شود دچارفرسودگی شده و از راندمان کارایی خارج می شود.

قمی با بیان اینکه هم اکنون 6 تخت در بخش دیالیز نوشهر داریم اظهارداشت: بایستی به ازای هر تخت دو نیروی انسانی و نرس در بخش دیالیزمستقر باشد. در حالی که کمبود نیروی انسانی موجب شده خدمت رسانی در این بخش با مشکل مواجه شود. البته لازم می دانم تشکر ویژه از خانم بخشی پور مسوول و همه پرسنل بخش دیالیز نوشهر داشته باشم که علیرغم اینکه کمبود نیرو داریم، خارج از ساعت کاری خود هم به بیماران خدمت رسانی می کنند و این امر موجب شده تا بیماران هم از آنها راضی باشند.

وی تصریح کرد: چون انجمن موفقی در مازندران بودیم در حوزه پیوندی مان تقاضا از دیگر نقاط غرب استان از جمله مرزن آباد، کلاردشت، هچیرود، عباس آباد ، نور ، رویان و ... هم داریم و در واقع بعنوان نقطه ثقل عمل می کنیم.

دبیر و قائم مقام انجمن حمایت از بیماران کلیوی شهرستان نوشهر با اشاره به اینکه در شش ماهه اول امسال حدود 15 عمل پیوند کلیه صورت گرفت که کار بسیار شاخصی در این حوزه است افزود: رایزنی هایی که داریم در مورد قیمت کلیه و نوع کلیه که در اختیار متقاضی قرار می دهیم موجب شده تا در این مورد موفقیت خوبی داشته باشیم.  از طرفی چون فعالیت مان زیاد است دسترسی بیماران به ما زیاد شده و این متقاضی کلیه فقط منحصر به این شهرستان نیست.

وی با تاکید بر ضرورت ریشه کن شدن بازار سیاه دلالی پیوند کلیه گفت: قیمت مصوب که دولت ابلاغ کرده 14 میلیون تومان است، در حالیکه بازار دلالی بویژه در شهرهای بزرگ و اطراف بیمارستانهایی که در آن عمل پیوند صورت می گیرد بیداد می کند. اگرچه ما در هر صورت اهدا کننده داریم و نگرانی از این بابت نداریم، اما بحث ما این است که قیمتهایی که بعضا اهدا کنندگان ارایه می دهند، قیمتهایی است که بیمار ما توانای خرید ندارد. خوشبختانه در نوشهر چون در این حوزه فرهنگسازی شده تا حدود زیادی موفق شدیم  بازر سیاه دلالی و واسطه گری کلیه را کاهش  دهیم. انتظار داریم هر بیماری که قصد پیوند کلیه دارد به مرکز ما مراجعه کند . ما راهنمایی و اقدامات قانونی را انجام می دهیم و از بسیاری از کلاهبرداری و دلالی ها جلوگیری می کنیم.

حسن قمی نجارده تاکید کرد: لازم می دانم تشکر ویژه ای از بیمه سلامت ایران نوشهر بویژه مهندس ناییج پور داشته باشم، چون بخش بیمه ای ما تحت پوشش این بیمه قرار دارد و انصافا همکاری های دلسوزانه و صادقانه ای با ما دارند

وی تصریح کرد: توزیع سبد کالا به مناسبت های مختلف، اعطای تسهیلات وام بی بهره از طریق بانک عامل صادرات، ملی و مسکن به خانواده های تحت پوشش، کمک هزینه درمانی ، برگزاری جشنواره های غذای سالم و ... در مدارس با هدف فرهنگسازی حوزه پیشگیری از بیماری های کلیوی، تهیه بروشورها، دفترچه های ویژه آموزش علایم بیماریهای کلیوی، جذب خیرین و ... از دیگر خدمات انجمن حمایت از بیماران کلیوی نوشهر محسوب می شود.

حسن قمی نجارده در ادامه با تاکید بر ضرورت احداث مرکز تخصصی بخش دیالیز در غرب مازندران گفت: در این خصوص برنامه جدی داریم و تلاش می کنیم که مرکز تخصصی بخش دیالیز غرب مازندران را احداث کنیم. در همین رابطه رایزنی هایی صورت داده و در دست اقدام داریم، با خیرینی هم دیدار داشتیم، اما مشکل تملک زمین داریم. اگر اهدای زمین در حوزه شهری رخ  دهد، امیدواریم به همت مجمع خیرین که در حال شکل گیری است، کلنگ احداث مرکز تخصصی دیالیز غرب استان را بزنیم. قطعا با احداث این مرکز بیش از 80 درصد مشکلات بیماران دیالیز ما در غرب استان حل خواهد شد.

وی در پایان اظهارداشت: لازم می دانم از فرماندار، شهردار نوشهر و شبکه بهداشت و درمان بویژه سرکار خانم کاووسی دبیر کمپین سلامت و همه ادارات که در برپایی خیابان و نمایشگاه سلامت بمناسبت هفته حمایت از بیماران کلیوی مشارکت داشتند تشکر ویژه داشته باشم.