شرایط لازم برای راه اندازی دانشکده پزشکی در آمل مهیا است

احمد منفرد معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان آمل در گفتگو با پایگاه خبری با کمال نیوز با اشاره به توافق اولیه در خصوص راه اندازی رشته های پزشکی در آمل گفت: در راستای سفر ریاست جمهوری به مازندران و حضور دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت و نماینده ویژه رییس جمهور یکی از مطالباتی که از سالیان سال و حداقل بیش از دو دهه مطرح است و افکارعمومی و نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس پیگیر این موضوع بودند ایجاد دانشگاه و رشته های پزشکی در آمل بود تا این اتفاق مهم را در شهرستان داشته باشیم.

وی افزود: در حال حاضر در دانشکده پرستاری و مامایی آمل دانشجویان مشغول تحصیل هستند و اخیرا هم پیگیر این هستیم دانشکده پیراپزشکی را راه اندازی کنیم  ولی هنوز خواسته قلبی ما که مستقیما رشته های پزشکی بود محقق نشد.

فرماندار ویژه شهرستان آمل با اشاره به سخنان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر اخیرشان به آمل در خصوص عدم تاسیس دانشکده پزشکی در کشور بیان داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس رشته های جدید پزشکی را تحت هر عنوان برای دانشگاه دولتی ممنوع اعلام کردند و آن هم به این جهت که دانشجویان رشته پزشکی با توجه به امکانات موجود و نیاز جامعه به پزشک یک نرمی بود و نیاز به ظرفیت سازی جدید نبوده و کلا مخالف ایجاد رشته های جدید پزشکی و زیر گروه پزشکی بودند.

منفرد ادامه داد: با بررسی هایی که صورت گرفت دانشگاه آزاد می تواند چنین کاری را انجام دهد و به لحاظ داشتن فضای خوب و با امکاناتی که در آمل وجود دارد اعلام آمادگی شد که ما در زیر گروه مجموعه فعالیت های دانشگاه آزاد رشته های پرشکی را بیاوریم در حالی که در دانشگاه آزاد آمل در رشته داروسازی دانشجویان مشغول تحصیل هستند و زمینه ای فراهم شد که رشته های دیگر پزشکی به این مجموعه اضافه شود.

وی اظهارداشت: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر اخیر خود به آمل با توجه به ظرفیت سازی که در این شهر وجود دارد قول مساعد تاسیس زیرگروه رشته های پزشکی را توسط دانشگاه آزاد با توجه به فراهم شدن تمهیدات لازم دادند تا موافقت را از شورای عالی انقلاب فرهنگی دریافت کنند.

 فرماندار ویژه شهرستان آمل خاطرنشان کرد: یکی از ملزومات اولیه رشته های پزشکی داشتن بیمارستان های آموزشی است که متاسفانه در شهرستان آمل چنین بیمارستانی وجود ندارد و نهایتا بیمارستان تازه تاسیس امام خمینی با شرایط بهره برداری در اختیار دانشگاه آزاد قرار می گیرد و با این شرط که دانشگاه آزاد برای تکمیل و توسعه براساس نیازها هزینه ای را انجام دهد.

منفرد عنوان داشت: دانشگاه آزاد مبلغی را در نظر می گیرد تا فقط در شهرستان آمل هزینه شود و پس از نشست مفصلی که با معاون پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی داشتیم به نقطه تفاهمی رسیدیم که این امر به لطف الهی محقق شود و برای نخستین بار قرار است که در آینده نزدیک رشته پزشکی در دانشگاه آزاد واحد آیت الله آملی راه اندازی شود.

وی تاکید کرد: معاون پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی حسن نیت فراوان داشتند و با توجه به اینکه دانشگاه آزاد در چند شهر مازندران در رشته پزشکی دانشجو دارد ولی بیمارستان آموزشی ندارد و با روندی که پیش می رود بیمارستان امام خمینی آمل به عنوان مرکز آموزش رشته پزشکی دانشگاه آزاد مازندران تبدیل خواهد شد.

منفرد تصریح کرد: برای جذب نیرو در بیمارستان امام خمینی مجوز جذب گرفته شد و نحوه واگذاری و بهره برداری از این بیمارستان براساس شرایطی که دولت تعیین خواهد کرد دانشگاه آزاد بهره برداری می کند و اینکه نیرو داشته باشیم یا نداشته باشیم خیلی تفاوت نمی کند و چگونگی نحوه قرارداد مهم است.

فرماندار ویژه شهرستان آمل ادامه داد: تصمیم نهایی در وزارت بهداشت گرفته می شود و زمانی که توافق تحقق این امر صورت گرفت دانشگاه آزاد یک تمهیدات و راهکار جامعی ارائه می کند و قطعا چنین نیست که دانشگاه آزاد بیمارستانی را در اختیار بگیرد و دچار کمبود نیرو و امکانات شود.

منفرد گفت: دانشگاه آزاد باید سرمایه گذاری کند و شرایط را به گونه ای فراهم کند که با تمام امکانات و نیروها بیمارستان امام خمینی به عنوان بیمارستان آموزشی تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه بیمارستان امام خمینی با این شرایط واگذاری بهترین خدمات و سرویس ها را ارائه می دهد بیان داشت: اگر این بیمارستان مرکز آموزشی شود علاوه بر وجود متخصصان، فوق تخصصان هم به این مرکز می آیند که متاسفانه در شهرستان با کمبود پزشکان فوق تخصص مواجه هستیم.

فرماندار ویژه شهرستان آمل یادآورشد: بیمارستان امام خمینی به عنوان مرکز آموزشی آمل می شود و پایلوتی برای بهداشت و درمان که نه تنها آمل بلکه شهرهای همجوار را پوشش دهد.