سید نورالدین عافی گفت: کتاب «نورالدین پسر ایران» میوه ای از باغ بزرگ جنگ است.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، نشست خبری کتاب «نورالدین پسر ایران» به مناسبت انتشار دست نوشته مقام معظم رهبری بر این کتاب، صبح امروز در غرفه انتشارات سوره مهر واقع در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور نورالدین عافی،‌ راوی کتاب و معصومه سپهری، نویسنده برگزار شد.

 

 

* عافی: رهبر انقلاب فرمودند برای صفحه صفحه کتاب «نورالدین پسر ایران» مطلب نوشتم

 

نورالدین عافی در ابتدای این نشست خبری گفت: بسیار خوشحالم که اینجا هستم، استقبال از این کتاب نشان می دهد کتاب «نورالدین پسر ایران» توانسته جایگاه خوبی میان جوانان و اقشار مختلف پیدا کند؛ همچنین از اینکه این کتاب بین جوانان‌ پس از چند سال گذر از جنگ، جا باز کرده، بسیار خرسندم و امیدوارم که با همیاری سوره مهر توفیقات این کتاب از این بیشتر شود.

 

وی ضمن اشاره به نگارش این اثر ابراز داشت: نگارش این کتاب از تابستان سال 83 توسط معصومه سپهری آغاز شد و حدوداً هفت سال طول کشید تا این کتاب آماده چاپ شود.

البته تمام خاطرات در این کتاب نیامده، اگر می‌خواستم همه خاطراتم را بیان کنم، چندین کتاب می‌شد؛ مثلاً خاطرات بخش کردستان خود حدیث مفصل شاید 1000 صفحه می‌شد.

 

راوی کتاب «نورالدین پسر ایران» خاطرنشان کرد: این کتاب خلاصه‌ای از جنگ است؛ اگر جنگ را به مانند یک باغ تصور کنیم این کتاب میوه‌ای از این باغ بزرگ است.

 

عافی در ادامه به دست نوشته مقام معظم رهبری بر کتاب «نورالدین پسر ایران» اشاره و اضافه کرد: اصلاً فکر نمی‌کردم که حضرت آقا با مشغله و درگیری فراوانی که دارند این کتاب را خوانده باشند،  هنگامی که به محضر ایشان رسیدم، ایشان به من گفتند که این کتاب را پیش از خواب مطالعه می کردم؛ از ایشان خواستم که برای این کتاب یادداشت بنویسند که ایشان فرمودند، پس از مقدمه مطلبی نوشته ام.

راوی کتاب «نورالدین پسر ایران» گفت: وقتی آقا را دیدم، ایشان به من گفتند که این کتاب را زمانی که می‌خواستم، بخوابم، می‌خواندم و درباره صفحه صفحه آن برای خودم مطلب نوشته‌ام.

به گفته عافی، خیلی خوشحالم چراکه فکر نمی‌کردم که این اتفاق بیفتد، اما دست خداوند همراه من بود، توفقی یار کتاب شد و حضرت آقا به آن نظری کردند.

 

راوی کتاب «نورالدین پسر ایران» بیان داشت: خاطرات من چیزی نبود که آقا را سرگرم کند، اما این عنایت پروردگار بود.

 

* سپهری: نویسندگان خاطرات درست یا نادرست پشت راوی قرار می گیرند

 

معصومه سپهری، نویسنده کتاب «نورالدین پسر ایران» در این نشست گفت: موضوعاتی که در مورد این کتاب باید گفته می‌شد، در مقدمه کتاب گفته‌ام.

 

وی در ادامه با گلایه از اصحاب رسانه اینگونه آغاز سخن کرد که، مصاحبه‌هایی که تا به امروز انجام داده‌ایم، بسیار متفاوت با آنچه که گفته شده، در رسانه‌ها منعکس شده است؛ به همین دلیل از همه اهالی رسانه می خواهم که امانت‌داری را در مورد صحبت‌های ما رعایت کنند.

 

این نویسنده در ادامه اضافه کرد، در دوره نوجوانی مربی‌ داشتم که تعدادی نوار از رزمندگان تبریزی به من داد تا آن را پیاده کنم؛ در این راستا تعدادی از نوارهای آقای عافی را پیاده کردم، پس از آن تقاضای نگارش این اثر عنوان شد.

 

سپهری با تاکید بر این مهم که مواجه شدن با صداقت این رزمندگان تأثیر زیادی در کار ما دارد افزود: مواجه شدن با صداقت این رزمندگان تأثیر زیادی در کار ما دارد تا به هدفمان که نوشتن این خاطرات است، به نحو شایسته دست یابیم.

 

وی به کتاب «لشکر خوبان» اشاره کرد و ابراز داشت: این اثر خاطرات مهدی گلی رضایی، از رزمندگان واحد اطلاعات لشکر عاشوراست که تاکنون نظیر آن را ندیده ام که در راستای به تصویر کشیدن خاطرات و اتفاقات رزمندگان واحد اطلاعات است که امیدواریم چاپ جدید «لشکر خوبان» نیز به این نمایشگاه برسد.

 

سپهری ضمن اشاره به اینکه بحث خاطره‌نگاری در کشور ما جدی گرفته نشده، خاطر نشان کرد: کسانی که خاطره می‌نویسند درست یا نادرست معمولاً پشت راوی‌ها قرار می گیرند، از این رو مطالبی که از طرف رسانه‌ها و نویسندگان مطرح می‌شود کارشناسانه نیست.

 

به گفته سپهری، آقای عافی از سال 73 خاطره گویی را آغاز کرد که حدود 40 ساعت شد؛ وقتی که کار را تحویل گرفتم، سوالات زیادی داشتم که جواب‌ بعضی‌ از آنها را گرفتم.

 

این نویسنده در ادامه در خصوص اضافه کردن خاطرات نورالدین عافی به این کتاب گفت: این کتاب الان کامل است و به این زودی‌ها قصد ندارم در این کتاب دستی ببرم؛ زیرا این کتاب تا سال‌ها می‌تواند مخاطب را راضی کند.

 

وی در ادامه پیرامون افزودن خاطرات همسر نورالدین عافی به این کتاب گفت: این از جمله مواردی بود که در حین کار مدنظرم بود، اما بعضی مسائل هست که من قصد ورود به آن را ندارم.

 

وی در ادامه در مورد کتاب «لشکر خوبان» گفت: این کتاب سال 88 به چاپ دوم رسید، اما امروز این کتاب را در قفسه آخر و انتهای غرفه سوره مهر کتاب را پیدا کردم، در حالی که کتاب «لشکر خوبان» به گفته خیلی از رزمندگان لشکر عاشورا تنها کتاب در مورد لشکر سید مهدی باکری بوده است.

 

نویسنده کتاب «نورالدین پسر ایران» افزود: خوشحالم که این اتفاق، یعنی بی‌اعتنایی، برای کتاب «نورالدین پسر ایران» نیفتاد زیرا من این کار را با مشکلات زیادی انجام دادم، اما هیچ گاه از سختی‌های خاطره نگارها چیزی گفته نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه خوشحالم که نورالدین توجه مردم را جلب کرده است، بیان داشت: امیدوارم این کتاب‌ها و سایر کتاب‌های خوب، بدرستی به مردم معرفی شوند.